Hirdetés
Európa

Magabiztos győzelemmel kezdtek a spanyolok az olimpiai selejtezőn:

:

Hirdetés

A belgrádi olimpiai selejtező B-csoportjában Spanyolország 83-46-ra legyőzte Dél-Koreát.

Nagyon tartott ettől a találkozótól az Európa-bajnok, de az első negyedet leszámítva nem alakult ki szoros a csata. 10 perc után mindössze 19-16-ra mentek a spanyolok, akik a második szakaszt 7-0-val indították. Ekkor 10 egységre ugrott a differencia, amit a félidőig majdnem megdupláztak. A nagyszünetben 43-25 állt az eredményjelzőn.

A harmadik etapot egy 11-0-s spanyol sorozat vezette fel. Az ázsiai gárda mindent megpróbált, de nem volt válaszuk riválisuk kiváló védekezésére. A záró szakasznak már 63-32-ről vágtak neki a felek. Itt mindkét szakmai stáb a hétvégi feladatokra is előre tudott tekinteni. Úgy ért véget az összecsapás, hogy minden bevethető játékos pályára lépett. A spanyolok ezt a 10 perct is megnyerték 20-14-re, így alakult ki a 83-46-os végeredmény.

A spanyol válogatottban mindenki szerzett pontot. A legeredményesebb a 14 egységig jutó Leonor Rodriguez lett, míg Queralt Casas 10 perc alatt 6 ponttal és 1 lepattanóval zárt. A csoport másik meccsén Kína 86-76-re verte Nagy-Britanniát.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés