Hirdetés
Archivum

Magabiztos gyõzelemmel szerezte meg a 9. helyet a TFSE:

:

Hirdetés

Szombaton lezárult az Európai Egyetemi Játékok nõi kosárlabda tornája. A TFSE remek játékkal 91-47-re verte a Marburgi Egyetem csapatát és ezzel megszerezte az értékes 9. helyet.

Czivinger Lilla pénteki sérülése után mindössze nyolc bevethetõ játékossal, de a 9. hely megszerzésének reményében várta a találkozót a TFSE. Az elsõ negyed még szorosabban alakult a helyosztón, 16-15-ös német vezetés után a TFSE az elsõ negyed végére 22-18-ra fordított. A második etapot egy német tripla vezette fel, innen azonban állva hagyta riválisát a magyar csapat. A különbség 38-27-nél lépte át a 10 pontot, végül a félidõben 46-32-re vezettünk.

A döntést a harmadik negyed hozta el. A TFSE játékosai öt triplát értek el ebben szakaszban, az egész mérkõzést tekintve pedig a tornán rekordnak számító 11 hárompontossal zártak. A német csapatnak erre a jó támadójátékra és az extra dobóformára nem volt válasza. Végül 21-4-re nyerte a harmadik periódust a TFSE és ezzel 67-36-ra lépett el. A záró szakaszban nem lehetett kérdés a gyõztes kiléte. A mieinknél minden bevethetõ játékos betalált, így végül 91-47-es gyõzelemmel szerezte meg a 9. pozíciót a TFSE.

Eredmény
Marburgi Egyetem – TFSE 47-91 (18-22, 14-24, 4-21, 11-24)

Nyilatkozat
Magyar Bianka: „Az egész csapat csalódott volt az elsõ két elveszített mérkõzés után, amiért nem játszhattunk az 1-8. helyért. Utána viszont jelesre vizsgáztak a lányok, minden mérkõzést megnyerve szereztük meg a 9. helyet. A helyosztón extra támadójátékkal magabiztos gyõzelmet arattunk. Ismét mindenki szerzett pontot. Örülök, hogy itt lehettünk az Európai Egyetemi Játékokon. Sokat tudunk ezekbõl a tapasztalatokból tanulni. Köszönjük mindenkinek, aki lehetõvé tette a részvételt!”

Pontszerzõk

Hirdetés