Hirdetés
Archivum

Magabiztos gyõzelemmel szerzett elõnyt a döntõben a Sopron:

:

Hirdetés

Az UNIQA Sopron 77-45-re legyõzte a CMB Cargo UNI Gyõr gárdáját a bajnoki finálé elsõ mérkõzésén. Ezzel Sterbenz László együttese 1-0-ra vezet az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharcban. A második mérkõzésre pénteken 18 órától kerül sor Gyõrben.

Remek hangulatban, sok nézõ elõtt dobták fel a labdát Sopronban a bajnoki döntõ elsõ mérkõzésén. Honti Kata duplájával a soproni csapat került elõnybe, de ezt követõen az elsõ percekben még jól tartotta magát a Gyõr. 10-8 után Simon triplájával került elõször kisebb lépéselõnybe a hazai gárda, mely kifejezetten nagy iramot diktált és szervezetten védekezett. Völgyi Péter 17-12-nél kért idõt, de az elsõ etapot összességében 9-0-val zárta a Sopron és így 24-12-es elõnyt alakított ki. Peters már 7 pontnál járt 10 perc után, de ki kell emelni Simon játékát, illetve Honti Kata és Fegyverneky Zsófi mezõnymunkáját. A gyõri kezdõ nem tudott olyan éles lenni, mint Miskolcon és emellett akadtak olyan ki nem kényszerített hibák is, melyek az elõdöntõben nem jellemezték a játékot.

A második negyedet Peters ziccere és Ciglar triplája vezette fel, amivel 29-12-nél már 14-0-s sorozatban volt a Sopron. A különbség 15-17 pont környékén állt be. Magabiztosan õrizte elõnyét a hazai együttes és Simon Zsófi találatával 39-19-nél már a 20 egységet is elérte a differencia. Az elsõ félidõben a Sopron 24 mezõnykísérletébõl 15 utat talált a gyûrûbe. A félidõt Fegyverneky triplája zárta, amivel 42-19-re módosult az állás. A harmadik etap elején csökkent a koncentráció hazai oldalon. A magabiztos soproni vezetés ugyan nem forgott veszélyben, de Laklóth triplája után 46-28-nál Sterbenz László idõt kért, hogy rendezze a sorokat. A harmadik negyedet innentõl 9-5-ös sorozattal zárta a címvédõ.

A negyedik szakasz elején Lelas volt eredményes, majd Honti triplájával 62-33-nál a 30 egységet közelítette a különbség. Mindkét szakvezetõ lehetõséget biztosított az eddig kevesebb idõt pályán töltõ játékosainak. A hajrában 25-30 pont között mozgott a különbség és a fiatalok mindkét oldalról szép megoldásokkal zárták le a meccset. Az UNIQA Sopron az elõzetes várakozásoknak és az erõviszonyoknak megfelelõen az elsõ mérkõzésen nagy különbséget alakított ki. Különösen az elsõ 20 percben diktált ritmus és a remek védekezés alapozta meg a gyõzelmet. A döntõ elsõ összecsapásának legjobbja Devereaux Peters lett, aki 19 ponttal és 13 lepattanóval vette ki a részét az UNIQA Sopron sikerébõl.

Eredmény
UNIQA Sopron – CMB Cargo UNI Gyõr 77-45 (24-12, 18-7, 15-14, 20-12)
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 az UNIQA Sopron javára.

Statisztika

Hirdetés