Hirdetés
Magyarország

Magabiztos győzelemmel továbbra is veretlen a Sopron Basket a magyar bajnokságban

Sopron Basket - PINKK Pécsi 424 92-41 (18-10, 25-9, 22-13, 27-9)

Bajnokság, 9. forduló
Sopron, NOVOMATIC Aréna
Csabai-Kaskötő Brigitta, Söjtöry Tamás Ferenc, Balog György Attila (Schäffer Béla Róbert)

Sopron Basket: Peddy 8/3, Varga A. 16, Jovanovic 7/6, Gaye 11/3, Varga S. 11/6. Csere: Sitku -, Molnárova 3/3, January 3/3, Brooks 33/3.

PINKK Pécsi 424: Mujovic 13/3, Jáhni 7/3, Vincze 2, Tenyér 2, Davis 11/6. Csere: Horváth 3, Szücs -, Zsilinszky 1, Borbás 2.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

A bajnokság 9. fordulójának mérkőzésén a veretlen Sopron Basket fogadta a győzelemmel még nem rendelkező PINKK Pécsi 424 együttesét, akik ellen hazai pályán arattak 92-41-es sikert.

A találkozót a Sopron egy 10-0-ás hajrával indította. A pontszerzők közé tartozott Varga Sára és Aby Gaye, akik között igazságosan oszlottak el a találatok. Ekkor a vendégek kértek időt. A folytatásban a pécsiek is betaláltak, Denia Davis hárompontosa, majd Vincze Nikolett szerzett labda-ziccere faragott le valamennyit hátrányukból (10-5). Ekkor azonban a soproniak még 5 pontot szereztek, amivel visszaállították a korai, 10 egységnyi differenciát. A későbbiekben Horváth Boglárka, Zsilinszky Lilla, illetve Bozica Mujovic kosaraival zárkózott fel a PINKK (15-10). Az utolsó másodpercekhez érkezve azonban Jelena Brooks talált be távolról, így a felek 18-10-ről folytathatták a második játékrészt.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

A negyedet Davis tempója indította, amire rögtön Brooks, illetve Varga Alíz válaszolt (22-12). Összesítésben a Sopron egy 10-2-es rohammal folytatta a mérkőzést, amire a Pécsnek nem nagyon volt válasza. 28-12-nél vendég időkérés következett. Az eligazítás után mind a két félnek sikerült pontot szereznie, így az etap feléhez érkezve 30-14-es eredményt regisztrálhattunk. Ekkor a különbség egészen 20 pontig növekedett, amikor is Gáspár Dávid kért időt. A folytatásban a Sopron Basket sorban dobta a triplákat, a PINKK pedig láthatóan nem talált fogást a hazaiak támadásain. A félidőig a felek közötti differencia 24 pontig növekedett, így a harmadik negyed 43-19-ről folytatódhatott.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

A harmadik negyed során a vendég együttes visszatornázta magát egész 20 pontra. A pécsiek lebontva, a második félidőt 8-6-al kezdték, ami egy extra teljesítmény a magyar bajnok ellen. A későbbiekben, az etap feléhez érkezve 51-27-es eredményt regisztrálhattunk. A Sopron csapatában ekkor már hárman is két számjegyű dobott pontnál jártak. Míg Jelena Brooks 15 és Aby Gaye 11, addig Varga Alíz 11 pontot jegyzett fel a neve mellé. Ekkor a pécsiek legeredményesebb játékosa pedig Mujovic volt 11 ponttal. A hazaiak statisztikai lapja alapján a legszembetűnőbb mutató a gólpasszok mennyisége volt, 18 darab labda került leosztásra, melyből kosár is született. Két és fél perccel a harmadik negyed vége előtt Jelena Brooks dobhatott két büntetőt egy sportszerűtlen hiba után, mellyel a differencia 30 pont fölé nőtt (58-27). A játékrész végéig a különbségben már nem történt pozitív mértékű változás a PINKK számára, így  a záró szakaszt végül 65-32-ről kezdhették meg a felek.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

A Sopron Basket a negyedik negyed első két percében alakította ki 40 pontos előnyét, majd Brooks ziccere után át is lépte azt. Ekkor pécsi időkérés következett. A folytatásban a mérkőzés képe továbbra sem változott. A hazaiak magabiztosan tartották végig előnyüket, amin a pécsiek láthatóan nem találtak fogást. Az utolsó percekbe érkezve 78-34-es eredmény volt olvasható a kijelzőn. A gólpasszok mellett a két csapat közti másik kimagasló különbség az a lepattanó mennyiségben mutatkozott meg. Egy szoros, kiélezett mérkőzés folyamán a lepattanók eldönthetik a találkozó kimenetelét. Jelen esetben míg a soproniak összesen 47 lepattanóig jutottak, addig a pécsi együttesnek csapat szinten csupán 31-et sikerült összeszednie. A meccs utolsó 1 percébe érkezve a hazaiaknak az 50 pontos különbséget is sikerült átlépniük, és megint csak Jelena Brooks találatával. Az összesített 92 pontból Brooks extra teljesítménnyel, 33 pontig jutott. Mellette a legtöbb kosarat Varga Alíz szerezte, aki 8 kosarat, azaz 16 pontot jegyzett fel neve mellé. A Sopron Basket végül a magyar bajnokság 9. fordulóját is győzelemmel zárta – 92-41-re verték a PINKK Pécsi 424 csapatát – ezzel pedig továbbra is veretlenek a mezőnyben.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés