Hirdetés
USA

Magabiztos győzelemmel újra előnyben a Chicago Sky:

:

Fotó: WNBA

Hirdetés

A WNBA 2021-es döntőjének harmadik mérkőzésén a Chicago Sky 86-50-re legyőzte a Phoenix Mercury-t. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban így 2-1-re vezet a Sky. A chicagói együttes vasárnap a késő esti órákban bajnok lehet.

Már az első negyedben igyekezett magához ragadni az irányítást a Chicago Sky. 10 perc után 20-11-re vezettek. Lehetett volna lényegesen nagyobb is ez a különbség, de a hazai közönség előtt érezhetően egy kicsit idegesebb chicagói együttesnek még hat eladott labda becsúszott a játékába. A második szakasz első perceiben aztán egyre inkább kidomborodott a Sky fölénye. Végül 25-16 után egy 10-0-s futással hagyták állva riválisukat.

Fotó: WNBA

A nagyszünetben 46-24-nél már 22 pontos különbséget regisztrálhattunk. Ezzel beállította a WNBA döntők történetének legnagyobb félidei differenciájára vonatkozó rekordot a Sky. Eddig egyedüliként a 2014-es finálé tartotta ezt a rekordot. Akkor ugyanez a párosítás volt, de a Phoenix Mercury vezetett 22 ponttal a Chicago Sky ellen. A Mercury ezen az estén 23.5%-kal dobott (a 34 mezőnykísérletükből 8 volt sikeres), míg a Sky 54.8%-kal (a 31-ből 17 lett sikeres).

A harmadik negyedben Brittney Griner állt a Mercury élére, egymaga 12 pontot szerzett. Társai azonban nem akadtak. Mellette Skylar-Diggins Smith jegyzett összesen két pontot. A Sky így 16-14-re a harmadik szakaszt is megnyerte és már 62-38-ra vezetett. A magabiztos előny tudatában a záró szakaszban felforgatott összeállításban, de így is szebbnél megoldásokat mutatva növelte előnyét a Sky. Éppen a végére alakult ki a legnagyobb különbség. 86-50-es hazai siker született. A WNBA döntőjének történetében soha nem volt ekkora különbségű végeredmény. Az eddigi rekordot tavaly regisztrálhattuk. Akkor egy alkalommal a Seattle Storm gázolt át 33 ponttal a Las Vegas Aces-en és később bajnok is lett. Erre a Sky-nak is minden esélye megvan.

Fotó: WNBA

Kahleah Copper 22, Candace Parker 13 egységig jutott a Chicago Sky együttesében. Allie Quigley 9 ponttal zárt, míg Courtney Vandersloot 4 ponttal és 10 gólpasszal. Ezzel Vandersloot az első játékos, aki már négy WNBA döntő mérkőzésen kétszámjegyű gólpasszt jegyzett pályafutása során. Az idei play-off során összesen 87 asszisztnál jár, ami szintén új csúcs. A Phoenix Mercury együttesében Brittney Griner ért el 16 pontot. Folytatás vasárnap este 21 órától.

Eredmény

Chicago Sky – Phoenix Mercury 86-50 (20-11, 26-13, 16-14, 24-12)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása 2-1 a Chicago Sky javára.

Statisztika

Hirdetés