Hirdetés
Magyarország

Magabiztos győzelemmel zárta az alapszakaszt az E.ON ELTE BEAC, 6. helyen fordul a rájátszásra

E.ON ELTE BEAC - VBW CEKK Cegléd 94-64 (18-18, 24-19, 29-16, 23-11)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 22. forduló
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok
Lengyel Ádám József, dr. Németh Patrik, Hervay Tibor (Vághy Tamás János)

E.ON ELTE BEAC: Milkovics 2, Radócz 5, Angyal 21/3, Vojtulek 27/3, Green 27/15. Csere: Tóth 4, Bodnár -, Benke -, Zsámár 2, Katona 2, Koch 2, Juhász 2.

VBW CEKK Cegléd: Laufer 6, Williams 17/6, Cooper 11/9, Kobolák 3/3, Viszmeg 4. Csere: Szirony 3/3, Rakita 5/3, Danóczi -, Horváth -, Szabó 15.

Fotó: Girgász Péter / E.ON ELTE BEAC

Hirdetés

Az alapszakasz utolsó fordulójában az E.ON ELTE BEAC 94-65-ös győzelmet aratott a VBW CEKK Cegléd csapat ellen, megszerezve ezzel az alapszakasz 6. helyét.

Mészárosné Kovács Andrea együttese egy 8-0-ás rohammal indította a találkozót. A Cegléd oldaláról két perc elteltével érkezett a válasz, amikor is Kobolák Cintia volt sikeres távolról. A hazai gárdából ezután Ana Vojtulek talált be, majd pedig ritmust váltott a Cegléd. Egy 7-2-es vendég periódus vette ugyanis kezdetét, mellyel a CEKK két pontra zárkózott fel. Ezzel azonban még nem ért véget Lô Elhadji Malick együttesének ‘egyeduralma’. Szabó Petra ugyanis szintén beállt a pontszerzők sorába, mely csapata felé billentette a mérleget, nem mellesleg időkérésre kényszerítve az ellenfelet. Bő három percre az első negyed végétől 12-14-et regisztrálhattunk, ezután azonban igencsak kiegyenlítődött a játék – 15-15-nél ismét egált regisztrálhattunk. A BEAC azonban csak a későbbiekben, 18-17-nél tudta ismételten átvenni a vezetést, miután Vojtulek büntetőből volt sikeres. Egészen az első negyed végéig fej-fej mellett haladtak az együttesek, így tehát nem meglepő, hogy tíz perc elteltével sem alakult ki egy pontnál nagyobb különbség. A második felvonás 18-19-ről folytatódhatott.

Fotó: Girgász Péter / E.ON ELTE BEAC

A következő játékrészbe viszont csakúgy berobbant a hazai gárda. Egészen 10-3-ig jutottak, amikor Kiana Williams süllyesztett egy hárompontost hálójukba, visszarántva ezzel csapatát a mérkőzésbe. A Cegléd védekezésében azonban továbbra is voltak hiányosságok, amit Mészárosné Kovács Andrea tanítványai maximálisan kihasználtak. Következőnek Morgan Green, majd Zsámár Lili volt sikeres, az ő kiváló teljesítményük pedig már időkérésre kényszerítette az ellenfél vezetőedzőjét. Visszatérve 32-24-ről folytatódhatott tehát a játék. Előszőr Szabó Petra talált be, majd a válasz rögtön érkezett is Green jóvoltából, aki ráadásul három pontot pakolt rá csapata előnyére. Green a továbbiakban is megállíthatatlannak bizonyult, s 37-26-nál a differencia végül az ő találatával lépte át a tíz pontot. Ez már kellő ébresztőként szolgált a Cegléd együttesének, akiktől ezúttal Viszmeg Míra vette kezei közé az irányítást. Ezt követően Williams talált be, ezzel pedig a CEKK öt pontra tudott felzárkózni. Ez az öt pont egészen a nagyszünetig meg is maradt, a 42-37-es állást pedig Kiana Williams hárompontosa alakította ki. Húsz perc elteltével a mezőny legeredményesebb játékosa továbbra is Ana Vojtulek volt, aki 17 pályán töltött perce alatt 13 pontot, illetve 6 lepattanót jegyzett fel neve mellé.

Fotó: Girgász Péter / E.ON ELTE BEAC

A második félidőt Morgan Green pontjai indították. A BEAC légiósa sorozatban 5 pontot szerzett, mellyel együttese előnye ismét tíz pontra nőtt. 47-37-nél tehát ceglédi időkérés következett. A rövid taktikai eligazítás pedig láthatóan jót tett a vendég együttesnek, visszatérve ugyanis azonnal Samantha Cooper talált be távolról. Ana Vojtulek és Morgan Green azonban még csírájában elfojtotta a Cegléd próbálkozásait, felzárkózási reményeit. A két légiós összesített pontjai 57-41-re változtatták az állást, miután pedig ismét vendég időkérés következett. Visszatérve hasonló ritmusban folytatódott a játék így tehát nem meglepő, hogy 65-45-nél a különbség a húsz pontot is elérte. Ekkor azonban ismét Williams, illetve Rakita kapcsolódott be jól a játékba, kettejük hárompontosa pedig jelentőset faragott a Cegléd hátrányából. Ez azonban a lényegen már tulajdonképpen nem sokat tudott változtatni, miszerint a BEAC előnye húsz pont körül kezdett el állandósulni. A harmadik játékrészt ugyanis Morgan Green triplája zárta, mellyel nemcsak 24. pontját szerezte meg, de az állást is 71-53-ra változtatta. Az utolsó játékrészben pedig már nem is lehetett kérdéses a győztes kiléte. Bár a Ceglédnek is megvoltak a maga fellángolásai, a BEAC abszolút kézben tartotta az eseményeket. Mészárosné Kovács Andreáék előnye húsz pont alá már nem csökkent, sőt, a végső szakaszban a harminc pontot is elérte. A 94-64-es végeredményt végül Angyal Barbara sikeres büntetői alakították ki, mellyel az E.ON ELTE BEAC nem csupán magabiztos győzelmet aratott, de egyben az alapszakasz 6. helyét is bebiztosította.

Fotó: Girgász Péter / E.ON ELTE BEAC

Hirdetés