Hirdetés
Magyarország

Magabiztos győzelmek sokasága az előszezon pénteki játéknapján:

:

Hirdetés

Pénteken több mérkőzést is rendeztek a hazai előszezonban, illetve az Atomerőmű KSC Szekszárd együttese is bemutatkozott a poreci tornán, amely idén a legrangosabb felkészülési torna, amin magyar csapat szerepel.

A 4. Szaniszló Sándor Emléktorna második napján a TFSE-MTK 73-68-ra legyőzte az MBK Ruzomberok gárdáját. A szlovák gárda a második mérkőzését vívta a tornán, míg a TFSE most mutatkozott be a miskolci seregszemlén. A mérkőzés elején a TFSE került kisebb lépéselőnybe, majd ezt követően, 11-8 után, 9-0-val fordított az MBK Ruzomberok. A félidő hajrájában fej-fej mellett haladt a két együttes. 20 perc után 38-38 állt az eredményjelzőm. A mérkőzés második szakaszában 7-0-val indította a TFSE, majd a későbbiekben egy újabb 9-0-ás hajrát produkált, mely végül döntőnek bizonyult. Magyar Bianka együttese 73-68-as sikert aratott.

Fotó: tfse.sport.hu

Ugyanezen az Emléktornán a DVTK végig vezetve, 89-58-ra, úgyszintén legyőzte a Young Angels Kosice alakulatát. A csütörtöki mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is Medgyessy Dóra és Cheridene Green nélkül lépett pályára a magyar csapat, és míg a mérkőzés elején fej-fej mellett haladtak a felek, a miskolciak fölénye így is fokozatosan rajzolódott. A harmadik szakaszra is lendületben maradt Földi Attila együttese, bő rotáció mellett a fiatalok szintén kaptak lehetőséget a bizonyításra. A záró szakaszban végig 20 pont felett maradt a differencia, sőt a hajrában a 30 egységet is átlépte az előny, győzött a DVTK.

Fotó: dvtk.eu

Az 52. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa második napján a BKG-PRIMA Szigetszentmiklós 92-57-es arányban győzedelmeskedett zalaegerszegi ellenfelük felett. Az első negyed történései kicsit másként alakultak, mint amit a végeredmény mutat. A ZTE-nek sikerült megszerezni a mérkőzés első pontjait, Kovács Georgina és Gorjanácz Ágnes vezényletével. Bár a csapatok ezután egy ideig fej-fej mellett haladtak, a ZTE NKK együttese így is megtartotta előnyét. Ez nem tartott tovább egy negyednél, ugyanis ezt követően a szigetszentmiklósiaké volt a szó. Camesha Davis vezényletével egészen a mérkőzés végéig tartották magabiztos előnyüket a hazaiakkal szemben.

Fotó: BKG-PRIMA Facebook

Könnyedén megnyerte hatodik felkészülési találkozóját a PEAC-Pécs csapata is, amely a VBW CEKK Cegléd ellen aratott 71-49 arányú győzelmet. Fokozatosan lendültek bele a játékba a csapatok, az elején még fej-fej mellett haladt a két gárda. Az első játékrész végére öt pontos előnyt tudott felépíteni a PEAC-Pécs együttese, és noha nem volt hibátlan a játékuk, és a negyedik negyedben még faragni is tudott Hegedűs Péter gárdája a hátrányából, a végére így is 22 pontos mínuszban maradtak, nyert a Pécs.

Fotó: peacpecs.hu

Sor került a Fűzy Ákos – Tapodi Péter Emlékmérkőzésre. A Sopron Basket 80-67-es sikert aratott az UNI-Győr – MÉLY-ÚT otthonában. Mindkét oldalon bőven akadtak hiányzók, de azok, akik pályára tudtak lépni, igen nagy lendülettel vetették bele magukat a küzdelembe. A döntést végül a negyedik negyed hozta el. A Sopron tudott több erőt mozgósítani, a hajrában még rövid időre 10 egység alá is fel tudott zárkózni a Győr, de a soproni siker így sem forgott veszélyben.

Fotó: gyorikosar.hu

A horvátországi Porecben zajló felkészülési tornán az Atomerőmű KSC Szekszárd 82-57-re alulmaradt az olasz bajnoki ezüstérmes, Euroliga selejtezőre készülő Famila Schio-val szemben. A Sio Kupához képest Studer Ágnes és Leslie Vorpahl is pályára léphetett az Atomerőmű KSC Szekszárd együttesében, igaz egyikük sem volt még maximálisan terhelhető. A talpsérüléssel bajlódó Gereben Lívia játékára viszont továbbra sem számíthatott Zeljko Djokic. Az első negyedben nem alakult ki nagy különbség a felek között. Kemény csata bontakozott ki, mely során pár ponttal jártak előrébb az olaszok, csak a félidő hajrájában tudott valamivel jobban elszakadni a Schio. Az olasz gárda agresszív védekezése ellen több eladott labdája is volt a Szekszárdnak, amiből a rivális könnyű pontokat szerzett, a záró szakasz végén pedig már 20 pont feletti előnye volt, amit a mérkőzés végéig meg is tartott.

Fotó: Atomerőmű KSC Szekszárd / kscszekszard.hu

EREDMÉNYEK

MBK Ruzomberok – TFSE-MTK 68-73 (23-18, 15-20, 15-12, 15-23)

Beszámoló bővebben ITT

Young Angels Kosice – DVTK 58-89 (14-26, 11-17, 14-24, 19-22 )

Beszámoló, jegyzőkönyv ITT

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – ZTE NKK 92-57 (23-30, 24-11, 16-13, 29-3)

Beszámoló, jegyzőkönyv ITT

PEAC-Pécs – VBW CEKK Cegléd 71-49 (16-21, 11-14, 8-12, 14-24)

Beszámoló bővebben ITT

UNI Győr – Sopron Basket 67-80 (22-20, 19-20, 20-18, 6-22)

Beszámoló, jegyzőkönyv ITT

Beretta Familia Schio – Atomerőmű KSC Szekszárd 82-57 (16-12, 17-12, 29-15, 20-18)

Beszámoló, jegyzőkönyv ITT

Hirdetés