Hirdetés
Magyarország

Magabiztos győzelmet aratott a Szekszárd a PINKK otthonában

PINKK Pécsi 424 - Atomerőmű KSC Szekszárd 53–92 (17–35, 14–23, 11–17, 11–17)

Bajnokság, 10. forduló
Kozármisleny, Kozármislenyi Sportcsarnok
Győrffy Pál Attila, Nyilas István, Rózsavölgyi Alexandra (Gorka Szabolcs Zsombor)

PINKK Pécsi 424: Mojuvic 5/3, Jáhni 12/6, Vincze 9/3, Tenyér 5, Davis 9. Csere: Horváth 4, Szücs 4, Földing -, Zsilinszky 5, Pucz , Borbás -.

Atomerőmű KSC Szekszárd: Miklós 9/3, Studer 10/6, Gereben 11, Bálint 11, Goree 17. Csere: Mányoky 11/3, Friskovec 13/3, Krnjic 8, Horváth 2, Pop -, Holcz -.

Fotó: kscszekszard.hu

Hirdetés

A bajnokság 10. fordulójának első mérkőzésén az Atomerőmű KSC Szekszárd 53-92-es győzelmet aratott idegenben a PINKK Pécsi 424 együttese ellen.

A mérkőzés Cyesha Goree 2+1-es akciójával indult, amivel a vendég Szekszárd 3-0-nál átvette a vezetést. Majd Bálint Réka – illetve Goree ismét – betalált, így 0-7-re változott az állás. Ekkor Jáhni Zsófia hárompontosa következett (3-7). Az első negyedet összesítésben 5-13-as hajrával kezdte a Szekszárd, ebből Goree pedig 9 pontot szerzett. Ezután következett a pécsiektől Zsilinszky Lilla 2+1-es akciója, amivel a hazaiak ismét 5 pontra tudtak felzárkózni (8-13). A folytatásban azonban tovább nőtt a felek közötti differencia, a hatodik percbe érkezve 10-18-as állást regisztrálhattunk. A folytatásban míg a hazai együttes további 7 pontot szerzett a negyed végéi, addig a vendég Szekszárd majdnem megduplázta eddigi dobóteljesítményét, így a felek végül 17-35-el zárták az etapot.

A második félidőt Davis kosara indította, melyre szinte azonnal Miklós Melinda triplája volt a válasz. A folytatásban Sara Krnjic, illetve Zala Friskovec is betalált, így növelte meg a Szekszárd 17-39-re az előnyét. Ekkor Jáhni dobhatott két büntetőt. Kettőből kettőt sikerült értékesítenie, így a vendégek alapvonalról támadhattak. A támadásból Studer Ágnes tört be magabiztosan, amiből ziccer pontokat szerzett. A PINKK-nek erre már nem volt válasza, így újból a szekszárdiaknál volt a labda, és Bálintot faultolták. Következőnek a pécsiektől született kosár, Mujovic talált be távolról, ám kontrában Studer is belőtt egyet, így a hazaiaknak kellet időt kérni eligazításra. Visszatérve Friskovec szerzett kosarat kapásból, ám a következő támadás során Jáhni triplát értékesített, amivel a PINKK minimálisan javítani tudott. A folytatásban Gereben dobhatott büntetőket. A második kimaradt, ám a szekszárdiak addig harcoltak, amíg újból meg nem szerezték a labdát. Meg is érte, hiszen az erőfeszítések után Sara Krnjic szerzett kosarat. Védekezésben azonban hibáztak a vendégek. Mujovic-ot faultolták, aki szintén két büntetőt dobhatott. Sajnos mind a kettő kimaradt, így együttese nem tett pozitív előrelépést, ezt követően pedig kosarat is kaptak kontrába. A szekszárdiaktól Nikolina Milic továbbra sem volt bevethető, ennek ellenére nem érződött a hiánya. A KSC végig dominálva vezette a mérkőzés első felét, a második negyed végére pedig 27 pontos előnyt alakítottak ki. Az etap végül Mányoky Réka szerzett labdájával és Zala Friskovec ziccerével ért véget, így 31-58-ról fordulhattak a felek.

A harmadik negyedet Davis két kosara indította, amikkel a PINKK minimálisan lejjebb tudott dolgozni hátrányából. Azonban a Szekszárd sem adta meg magát, Goree majd Krnjic talált be közelről, illetve Friskovec távolról. A pécsiek nem sokat tudtak kezdeni a vendégek dominanciájával, így vezetőedzőjüknek kellett újabb időt kérnie. A folytatásban sem változott azonban a játék képe. A statisztika, illetve eredmény jelző tábla hiányában is érezhető volt a felek közötti differencia. A PINKK minden energiát mozgósított, de sajnos nem találtak fogást vendégükön. Bár a tabella sereghajtójáról van szó, az Atomerőmű ennek ellenére is megadta ellenfelének a kellő tiszteletet azzal, hogy a lehető legjobb tudása szerint játszott. Védekezésben minimális helyet hagytak a pécsieknek, majdnem hogy csapdaszerűen védekeztek. Bálint Réka szerzett újabb kosarat, ezt követően pedig a pécsiek támadhattak. Ekkor Studer Ágnes hibázott védekezésben, így Davis dobhatott két büntetőt, ezt pedig Jáhni kosara követte. Itt Zseljko Djokic kért időt. A hátralévő időben sem alakultak másképpen az események, a Szekszárd továbbra is dominált (42-75). A mérkőzés záró szakasza következett, mely során az eddigi felállás volt a jellemző. A csapatok a harmadik negyedhez hasonlóan, teljesen egyforma eredményt produkáltak, így mind a két etap állása hajszálra pontosan 11-17 lett. A pécsiek minden energiát mozgósították a végjátékban – még egy sportszerűtlen hibát is kiharcoltak a Szekszárdtól – ennek ellenére nem sikerült érdemben közelebb férkőzniük vendégükhöz. Végül nagyarányú vereséget szenvedtek, 53-92-re kaptak ki Zseljko Djokic együttesétől.

Hirdetés