Hirdetés
Magyarország

Magabiztos győzelmet aratott az Atomerőmű KSC Szekszárd

Atomerőmű KSC Szekszárd - PINKK Pécsi 424 91-51 (28-15, 25-15, 22-10, 16-12)

Bajnokság, 18. forduló
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Tőzsér Dénes Kelemen, Farkas Gábor, Kovács Nimród János (Fekete László)

Atomerőmű KSC Szekszárd : Vivians 2, Mányoky 11/9, Boros 10/3, Goree 4, Studer 7/3. Csere: Hebard 10, Wallace 18/3, Bálint 2, Horváth 6, Miklós 10/6, Szűcs 2, Holcz 9/3.

PINKK Pécsi 424: Szücs 17/9, Vincze 3, Liubinets 6, Zivaljevic 9, Zsilinszky 10/6. Csere: Kovács 4, Temes -, Bojtár -, Horváth -, Tenyér -, Pucz -, Borbás 2.

Hirdetés

A bajnokság 18. fordulójából előrehozott mérkőzésen az Atomerőmű KSC Szekszárd 91-51-re legyőzte a PINKK Pécsi 424 gárdáját.

A találkozót Victoria Vivians sikeres büntetői vezették fel, majd Cyesha Goree is beállt a pontszerzők sorába. A válaszra azonban nem kellett sokat várni. Következőnek Szűcs Luca talált be, amivel 4-2-re változott az első negyed állása. Ezt követően Veronika Liubinets közeli kosarával ki is egyenlített a PINKK. Majd Goree és Zsilinszky váltottak kosarakat, illetve Szűcs újabb találatainak köszönhetően a vendégek 6-10-nél átvették a vezetést. A szekszárdi hátrányból végül Studer Ágnes hárompontosa faragott, amivel Zseljko Djokics együttese 1 pontra zárkózott fel. Ezután folytatódott az adok-kapok játék – a PINKK továbbra is keményen tartotta magát Euroliga szintű ellenfelével szemben. Ekkor viszont nagyobb lendületet vett a KSC és sorozatban 9 pontot szereztek. 20-12-nél vendég időkérés következett. A rövid taktikai szünet nem zavarta össze a hazaiakat. Visszatérve folytatták rohamukat, amivel a különbség átlépte a 10 pontot. Bár a hátralévő egy percben mind a két fél szerzett további pontokat, a differencia tulajdonképpen változatlan maradt. A második felvonás végül 28-15-ről folytatódhatott.

A következő játékrész elején fej-fej mellett haladtak a csapatok. Kosárra-kosár volt a válasz, így a különbség percekig változatlan maradt. Ezután viszont egyre inkább kibontakozott a papírforma. 37-22-nél előszőr Sydney Wallace dobott hárompontost, majd Holcz Rebeka labdaszerzésből szerzett ziccert. A pontszerzést ezután is a Szekszárd folytatta. Studer Ágnes volt sikeres, majd Mányoky talált be ismét. 42-22-nél így a hazai együttes előnye 20 pontra nőtt, ekkor pedig Kovács Dénes vezetőedző kért időt csapatának. A játék képe viszont a folytatásban is változatlan maradt. A hazai gárda egyre keményebben támadt, illetve védekezését is pontosította, amivel a PINKK egyre kevésbe tudott ritmust tartani. Ezeknek köszönhetően, a nagyszünet előtt pár perccel már 48-22 állt az eredményjelzőn. A hátralévő időben míg a PINKK további 7 pontot, addig a Szekszárd még 5 pontot jegyzett. Ezzel a félidő állása 53-29-re változott, innen fordulhattak a csapatok.

A harmadik negyed elején Holcz Rebeka, majd Mányoky Réka és Sydney Wallace szerzett pontokat. Ezzel a felek közti különbség elérte a 30 pontot. A hazaiak pontszerzése azonban nem állt meg. Következőnek ismét Holcz volt sikeres, és ekkor már Kovács Dénes vezetőedző időkérése szakította meg a játékot. Kevesebb, mint két perc elteltével tehát 8-0-nál járt a szekszárdi együttes. Visszatérve a vendégek is betaláltak – Vincze Nikolett kosarának köszönhetően 61-31-re módosult a kijelző állása. Az események ezt követően is továbbpörögtek. A hazai együttesből a harmadik negyed során már mindenki pályára lépett – a legtöbb pontot Sydney Wallace (15), illetve Mányoky Réka (11) szerezte. Az ötödik percbe érve 66-34-et regisztrálhattunk és ezúttal Zseljko Djokics vezetőedző kért időt eligazításra. Visszatérve a szekszárdiak legfiatalabb játékosa, Szűcs Gréta érkezett a pályára, aki idén mutatkozott be az élmezőnyben. 68-34-nél az ő kosarát láthattuk. A negyed végére a különbség már a 40 ponthoz közelített.

Az utolsó 10 percnek 75-39-ről vágtak neki a csapatok. A záró szakaszt egy duplával indította a PINKK, Kovács Kitti talált be közelről, majd szekszárdi időkérés következett. A PINKK-nél egyértelműen Kovács lépett elő vezérré, hisz a folytatásban is az ő találatát láthattuk. Az események ezután is továbbpörögtek. A negyedik perc elején ismét Wallace értékesített egy duplát, amivel 77-43-ra alakította az állást. Ezzel tulajdonképpen már nem lehetett kérdéses a győztes kiléte. Bár a vendégek megpróbáltak szépíteni, a mérkőzés vége előtt a különbség a negyven pontot is átlépte (91-49). A PINKK távoli dobásokkal igyekezett faragni hátrányából, azonban mind hiába. A 91-51-es végeredményt az utolsó másodpercekben Sofija Zivaljevic sikeres büntetői alakították ki.

 

Hirdetés