Hirdetés
Magyarország

Magabiztos győzelmet aratott az NKA Universitas PEAC csapata a pécsi rangadón

NKA Universitas PEAC - PINKK Pécsi 424 86-51 (29-3, 21-14, 23-16, 13-18)

Bajnokság, 4. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
Papp Péter, Szilágyi Bálint, dr. Németh Patrik (Vághy Tamás János)

NKA Universitas PEAC: Kiss 18/3, Nelson 14, Marshall 4, Wentzel 8/3, Dudásová 12/6. Csere: Csényi 2, Sarok 8/3, Szücs 4, Selcova 2, Laczkó 11/9, Kötő 3/3, Bojtár -.

PINKK Pécsi 424: Szücs 7/3, Jáhni 10/3, Révész 6/3, Tenyér 5, Davis 1. Csere: Horváth -, Vincze 13/9, Folding -, Kovács -,Zsilinszky 9/3.

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

Hirdetés

A bajnokság negyedik fordulójának szombati mérkőzésén az NKA Universitas PEAC 86-51-re múlta felül a PINKK Pécsi 424-et.

A találkozó PEAC-os hajrával indult, Kiss Virág már a mérkőzés első perceiben 10 pontot szerzett, melyhez Nelson büntetői is csatlakoztak (12-0). A negyed feléhez érkezve, Chelsea Nelson és Wentzel kosaraival, Csirke Ferenc tanítványainak immár 18 pontos előnye volt (18-0). Sarok Nikolett, Szücs Réka, illetve Tyaunna Marshall is becsatlakozott a pontszerzők soraiba, így egy perccel a periódus vége előtt 27-0 állt az eredményjelzőn. Az első játékrész végül 29-3-mal végződött a PEAC Pécs javára, Zsilinszky Lilla sikeres hárompontosával a PINKK is megszerezte első kosarát.

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

A mérkőzés továbbra is a hazaiak dominanciájával folytatódott, 34-5-nél egy közel 30 pontos előnyre tettek szert. Tenyér Zsófia javította csapata teljesítményét sikeres ziccerével, 34-7-re módosult az állás a felek között. Ezt követően is a PEAC-os játékosok kezében maradt az irányítás, a periódus felét átlépve 41-7-et mutatott a kijelző, így a vendégek kértek időt. Visszaérkezve a PINKK-nek sikerült további pontokat szerezni, ezzel valamennyire lejjebb faragtak eddigi hátrányukból. Alig két perccel a nagyszünet előtt 48-17-ot olvashattunk eredményként, melyhez később Csényi adott még két pontot, így 33 pontos PEAC fore-ral végződött a félidő.

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

A folytatásban valamelyest más volt a mérkőzés képe. A vendég PINKK csapata hősiesen küzdve, egész pályás letámadással próbálta megzavarni Csirke Ferenc tanítványait. Kiss Virágot nem igazán tudták megállítani a palánk alatt – 55-22-nél 14 pont állt a neve mellett – de Szücs Lilla hárompontosával azért felcsillant a reménység szikrája. Ekkor jött elő újra a papírforma, Wentzel Nóra tempójával 65-26-ra módosult az eredmény. Továbbra is magabiztosan tartotta a kezében az irányítást a hazai gárda – a különbség a 40 pontot is elérte – a harmadik játékrész végén 73-33-at mutatott az eredményjelző.

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

A záró szakasz első felében a PINKK eddig nem látott energiákat mozgósított, és 10-2-es arányban nyerésre állt, a negyedet illetően. A nagyszámú különbség valamelyest csökkenni látszott, az állás 75-43-ra módosult. Ekkor követően a PEAC is betalált párszor, ami éppen elégnek bizonyult ahhoz, hogy a PINKK együttese ne tudjon túlságosan a közelükbe férkőzni. Így tehát a bajnokság negyedik fordulója – és egyben a pécsi rangadó első mérkőzése – 86-51-el végződött, az NKA Universitas PEAC csapata magabiztos győzelmet aratott.

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

Hirdetés