Hirdetés
Archivum

Magabiztos gyõzelmet aratott Franciaország ellen az U16-os válogatott:

:

Hirdetés

Szombaton délután lejátszotta utolsó mérkõzését az A-divíziós Európa-bajnokság D-csoportjában a magyar válogatott. Kovács Andrea csapata 56-36-ra verte Franciaországot és 2 gyõzelemmel, illetve 1 vereséggel zárta az elsõ csoportkört.

FOTÓGALÉRIA

Fotó: FIBA Europe / Cosmin Motei

Fotó: FIBA Europe / Cosmin Motei

A franciák Csehországot és Szlovákiát is legyõzték az U16-os Európa-bajnokság elsõ két játéknapján. Ennek ellenére bizakodva várhattuk a mérkõzést, hiszen Utrechtben az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon a magyar válogatott 20 ponttal bizonyult jobbnak a galloknál. Az utrechti összecsapás pontgazdag játékot hozott, itt azonban errõl szó sem volt.

A franciák 5-0-val kezdtek, melyre a válogattunk egy 13-0-s szériával felelt. Az elsõ negyed végjátékába így 13-5-ös magyar vezetéssel érkeztek a csapatok. A negyed utolsó percében egy francia találat született, mellyel 10 perc játék után 13-7-es állást regisztrálhattunk. A második szakasz elején 5-7 egység környékén állandósulni látszott a különbség.

A második etap felénél 17-12-re vezetett a magyar válogatott. A játékrész utolsó 4 percében a gallok nem találtak be, miközben nálunk Aho Nina, majd Kuttor Enikõ és Dubei Debóra is eredményes volt. A mieink ezzel a félidõre 24-12-re léptek el. Kuttor ekkor már 10 pontnál járt. Az elsõ félidõben gyorsindításokból 15 pontot szerzett a magyar válogatott, miközben a lepattanókért folytatott csatát 25-14-re nyertük.

Fotó: FIBA Europe / Cosmin Motei

Fotó: FIBA Europe / Cosmin Motei

A harmadik negyed eleje sorsdöntõnek bizonyult, amikor a magyar válogatott 7-0-val indított. A francia szakmai stáb azonnal idõt kért, de a játék menetén nem sikerült változtatni. 37-16-nál már a 20 egységet is átlépte a differencia. A negyed utolsó két percébe 40-20-as állásról érkeztek a felek. Böröndy sportszerûtlen hibája után lett volna lehetõsége közelebb férkõzni a riválisunknak, de végül csak 2 pontot szereztek ebbõl a szituációból.

Az utolsó negyed 42-22-rõl indult. A magyar csapat magabiztosan õrizte elõnyét és bár a játékrész közepén akadt egy 3 perces kosárcsendje a válogatottunknak – mely alatt Kovács Andreának idõt kellett kérnie – ezen a délutánon ez is belefért. A magyar csapat az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválhoz hasonlóan ezúttal is 20 ponttal diadalmaskodott. A csapatból Aho Nina bizonyult a legeredményesebbnek 14 pontjával, melybõl 11-et a második félidõben szerzett.

Fotó: FIBA Europe / Cosmin Motei

Fotó: FIBA Europe / Cosmin Motei

A magyar válogatott végül 48-31-re nyerte a lepattanókért folytatott csatát és mezõnybõl is pontosabban célzott. Kovács Andrea együttese 2 gyõzelemmel és 1 vereséggel zárta az elsõ csoportkört. Hogy a középdöntõbe mely eredményeket viszik magukkal a lányok, az az esti Szlovákia-Csehország mérkõzés végeredményétõl függ.

Eredmény
Franciaország – Magyarország 36-56 (7-13, 5-11, 10-18, 14-14)

Statisztika

Hirdetés