Hirdetés
Magyarország

Magabiztos győzelmet aratott hazai pályán az Atomerőmű KSC Szekszárd

Atomerőmű KSC Szekszárd - NKA Universitas PEAC 81-67 (33-13, 17-10, 23-17, 8-27)

1-4. helyért, 1. mérkőzés
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Papp Péter, dr. Mészáros Balázs, Fodor Attila (Farkas Zoltán)

Atomerőmű KSC Szekszárd : Studer 20/12, Mányoky 2, Goree 8, Milic 28/3, Morgan 6. Csere: Miklós 8/6, Krnjic 6, Gereben 3, Holcz -, Bálint -, Horváth -.

NKA Universitas PEAC: Kiss 11/3, Nelson 5, Wentzel 15, Dudásová 4, Marshall 21/9. Csere: Simon 4, Szűcs 5, Sarok 2, Brajkovic -.

Hirdetés

Az 1-4. helyért zajló összecsapások első mérkőzésén az Atomerőmű KSC Szekszárd hazai pályán 81-67-re győzte le az NKA Universitas PEAC együttesét és ezzel 1-0-ra vezet az egyik fél második sikeréig tartó párharcban.

Kevesebb, mint fél perc elteltével született meg az első találat – hazai oldalon Studer Ágnes volt sikeres távolról. Válaszként Chelsea Nelson-tól jött a kosár. Ezután Nikolina Milic szerzett 6 pontot sorozatban, így a Szekszárd előnye 9-2-re nőtt. A következő pécsi támadás alkalmával Wentzel Nóra indított akciót. A Pécs fiatal irányítóját dobás közben faultolták, vagyis kettőt dobhatott. Mivel egyik sem ment be neki, így az eredmény változatlan maradt. Kontrába ezt viszont megbosszulta a Szekszárd. A hazaiak gyors támadását ezúttal Cyesha Goree fejezte be sikeresen, amivel az állás 11-2-re változott. Egy pont híján 10 pontos előnynél pedig Csirke Ferenc vezetőedző kért időt eligazításra. A szünet jót is tett együttesének. Visszatérve egymás után három kosarat is szerzett a PEAC (11-8), ez azonban továbbra se törte meg a hazaiak lendületét. Innentől kezdve viszont felgyorsultak az események, a főszerep pedig a 2+1-es akcióké lett. Míg pécsi oldalon Wentzel, addig a Szekszárdból Milic és Morgan is szerzett egyet-egyet. Az állás tehát 17-11-et mutatott, következőnek pedig ismét Milic dobhatott kettőt. A KSC klasszisa sikeres találataival már 11 dobott pontnál járt. 21-13-nál Sara Krnjic is beállt a pontszerzők közé. A különbség vészesen közelített a 10 ponthoz, majd Milic újabb büntetőivel át is lépte azt (23-13).  Ez még nagyobb löketet adott Zseljko Djokics tanítványainak, amit a PEAC láthatóan már nem is tudott megfékezni. Az első negyed végül 33-13-as eredménnyel zárult, vagyis a Szekszárd előnye pontosan 20 pontra nőtt.

A második felvonás Kolby Morgan sikeres büntetőjével, illetve Studer Ágnes extra ziccertalálatával indult. Csirke Ferenc együttese azonban továbbra sem találta a ritmust. Ahogy azt az állás is tükrözte, védekezésben sok hibát vétettek, és támadásban sem jött ki nekik a lépés. 36-13-nál ismét Nikolina Milic-et faultolták, aki kettőt dobhatott – a Szekszárd légiósa ezúttal egyszer talált csak be. Pécsi oldalon a negyed első találatait végül Simon Zsófia szerezte büntetőivel. Erre szinte azonnal jött is a válasz Milic részéről – a légiós klasszis ezúttal távolról volt sikeres. Elképesztő teljesítményt produkált a Szekszárd, ami részben a teltházas szurkolótömegnek volt köszönhető – teljes hangerővel hallatszódott a szurkolásuk. 46-20-nál ismét Milic dobott kosarat, akit dobása közben faultoltak is. Azonban, mielőtt ledobhatta volna egy büntetőjét, Csirke Ferenc vezetőedző kért időt a PEAC csapatának. Ez viszont nem zavarta meg a Szekszárd húzóemberét. Visszatérve meg is szerezte a kiérdemelt egy pontot, és ezzel már 20 dobott pontnál járt (47-20). A félidő hajrájába érkeztek az események, a hazaiak előnye pedig 28 pont volt. Ebből végül csupán egy pontot tudott ledolgozni a Pécs – a felek 50-23-ról fordulhattak. A mezőnyt kimagaslóan Nikolina Milic vezette, aki nagyban hozzájárult csapata jó teljesítményéhez is. A Szekszárd légiósa egymagában 22 pontot dobott, emellett pedig kiharcolt 7 faultot is.

A harmadik negyed elején hasonlóan domináns játékot láthattunk a Szekszárd részéről. A kosarak sorozatát ezúttal Studer Ágnes indította el. Válaszul Chelsea Nelson-tól jött a büntetőtalálat, illetve Kiss Virág is megszerezte első találatát. Ezután Miklós, Marshall és Studer váltott triplákat, majd Studer sikeres büntetőivel a különbség átlépte a 30 pontot (60-29). A pécsiek teljesítményét ezután Kiss Virág egy triplával, Szűcs Réka pedig egy közeli találattal korrigálta. Ez azonban továbbra sem változtatott a hazaiak játékképén. A felek közötti differencia ezt követően is 30 pont körül “táncolt”. A harmadik játékrész végül Nikolina Milic és Kiss Virág sikeres találataival végződött, amivel a kijelzőn olvasható állás 73-40-re változott.

Az utolsó tíz perc következett, melyet ezúttal a PEAC vezetett fel Szűcs Réka büntetőivel. Azonban hazai találatra sem kellett túl sokat várni – közelről Kolby Morgan volt sikeres. Ezután Simon Zsófia szerzett pontokat sorozatban. 75-46-nál ismét 30 pont alá került a Pécs és ezúttal a Szekszárd vezetőedzője, Zseljko Djokic kért szusszanásnyi időt csapatának. A taktikai szünet után bár tovább folytatódott a hazai pontszerzés, ezúttal a vendégek is biztatóbb játékot produkáltak. Ezt a negyed állása is tükrözte, ami ekkor 7-18 volt a PEAC javára. 80-58-nál a Szekszárd indított támadást, ami Goree kiharcolt faultjával végződött. Ezért kettőt dobhatott, melyből csak egy lett találat. A túloldalról válaszként Marshall hárompontosa következett, amivel az eredmény pontosan 20 pontra csökkent (81-61). Ezzel pedig megkezdődött a mérkőzés végjátéka. Az utolsó percekben ezután is Pécs csapata volt magabiztosabb. 6-0-ás hajrával zárt Csirke Ferenc együttese, ami bár elég volt, hogy lejjebb dolgozzák hátrányát, de ahhoz már nem, hogy a győzelmet megszerezze. A Szekszárd három negyeden át tartó extra teljesítménnyel végül sikerrel zárta az egyik fél második sikeréig tartó párharc első mérkőzését – hazai pályán 81-67-re győzött Zseljko Djokics gárdája.

Hirdetés