Hirdetés
Magyarország

Magabiztos győzelmet aratott nagyközönség előtti csarnokavatóján a DVTK

DVTK - Ludovika-FCSM Csata 69-49 (13-12, 17-12, 24-13, 15-12)

Európa Kupa, 4. forduló
Miskolc, DVTK Aréna
Smiljanic, Katić, Radinovic (Vukanovic)

DVTK: Green 20/3, Kányási, Aho 14/12, Medgyessy 6, Jovanovic 14. Csere: Bacsó, Tóth 2, Vég-Dudás, Kiss 13/3, Bernáth.

Ludovika-FCSM Csata: Simon 8/6, Horváth, Lelik 2, Hegedűs 4, Carey 9. Csere: Balogh, Angyal, Gyöngyösi 21/15, Toman 4, Böröndy 2.

Fotó: DVTK.hu

Hirdetés

Az Európa Kupa 4. fordulójában az F-csoportban magyar rangadóra került sor, mely során a DVTK 69-49-re legyőzte a Ludovika-FCSM Csatát.

A nagyközönség számára is nyilvános csarnokavatót tartott a DVTK. A rendezvény fénypontja az Európa Kupa magyar rangadója volt, melyen a DVTK a Ludovika-FCSM Csatát látta vendégül. A szépszámú és igen lelkes közönség előtt rendezett összecsapást a fővárosi gárda kezdte jobban. Lelik Réka és Stasha Carey révén másfél perc alatt 4-0-s előnyre tett szert a Csata. Erre Medgyessy Dóra és Aho Nina válaszolt hazai oldalról. Simon Zsófia triplájával azonban ismét a vendégek kerültek előnybe. Igazán eseménydúsan indult az összecsapás, hiszen ekkor még csak három perc telt el. A folytatásban azonban megtorpantak a csapatok. Hegedűs Janka büntetőjével még 9-4-re ment a Csata, majd innen Medgyessy Dóra, Milica Jovanovic és Cheridene Green révén 9-9-nél egyenlített a DVTK. A hajrában pedig Green és Jovanovic villanásaival a vezetést is átvették a hazaiak. A negyed végén 13-12 állt az eredményjelzőn. Az első 10 percben a DVTK 20-ból 6, a Csata 16-ból 4 mezőnykísérletet értékesített. Óriási kérdés volt, hogy a második negyedre melyik oldal tud pontosítani a támadásain. Hamar egyértelművé vált, hogy ez a házigazda lesz. Kiss Angelika öt pontjával 18-12-re ellépett a DVTK. A Csata Gyöngyösi Janka és Hegedűs Janka révén szépített, de négy pontnál közelebb nem került.

Fotó: DVTK.hu

A második szakasz közepéhez érkezve Medgyessy Dóra, Milica Jovanovic és Kiss Angelika hármasa 24-16-os vezetéshez juttatta a DVTK-t. Tursics Krisztián azonnal időt kért, de csapata ezt követően sem tudott betalálni. Cheridene Green dupláját követően 26-16-ra elszakadt a DVTK. A Csata kosárcsendjét Gyöngyösi Janka triplája törte. A félidőig 8 pontot és 8 lepattanót jegyző Green azonban 30-19-nél már 11 egységre növelte a hazai előnyt. A nagyszünethez közelítve a Csata is tudott váltani. Gyöngyösi újabb hármast értékesített és betalált Simon Zsófia is. 20 perc után így 30-24 állt az eredményjelzőn. A döntést a harmadik negyed eleje hozta el. Aho Nina triplájával és Milica Jovanovic ziccerével másfél perc alatt 11 pontra növelte előnyét a DVTK. Innentől kezdve pedig szinte a teljes mérkőzést kétszámjegyű hazai vezetés határozta meg. Az ezúttal is Zele Dorina nélkül felálló Csatának 37-29-nél még akadt egy röpke felzárkózása, de ezt követően Green öt pontjával és Jovanovic újabb extrájával 44-31-re elszakadtak Földi Attila tanítványai.

Fotó: DVTK.hu

A harmadik szakaszban 14-ből 9 mezőnykísérlete sikeres volt a DVTK-nak. Ki kell emelni Aho Ninát, aki egymaga 9 pontot szerzett. Két triplája a harmadik negyed végén 52-37-es vezetéshez juttatta a DVTK-t. Az utolsó 10 percnek Kiss Angelika két büntetője után 54-37-ről vágtak neki a felek. Itt már nem volt kérdés a győztes kiléte. A legnagyobb differencia 24 pont volt a felek között. Közel négy percig nem talált be a Csata és ez idő alatt 60-37-re elszakadt a DVTK. Becsülettel küzdött a fővárosi gárda. Gyöngyösi Janka ismét igazolta tehetségét remek távoli dobásaival és a hajrájában egy 7-0-s sorozatot is bemutatott a vendég-gárda, amivel 65-42 után 65-49-re szépített. A DVTK ugyanakkor jól használta ki szerkezeti fölényét és ezúttal több extra egyéni teljesítmény is született miskolci oldalon, így ez a kisebb megtorpanás is belefért. A hajrában már minden nevezett hazai játékos pályára lépett a csarnokavatón, Green büntetőivel és Tóth Franka duplájával alakult ki a 69-49-es végeredmény.

Fotó: DVTK.hu

Hirdetés