Hirdetés
Archivum

Magabiztos gyõzelmet aratott Romániában az Universiade válogatott:

:

Hirdetés

Hétfõn Targoviste városában felkészülési mérkõzésen lépett pályára az Universiade válogatott. A magyar csapat végig vezetve 67-45-ös gyõzelmet aratott.

Fotó: Costin Mihai

Fotó: Costin Mihai

Az Universiade válogatott a múlt héten Sopronban dolgozott 13 fõs kerettel. Benke Sára hiányzott, aki majd szerdán érkezik haza Minszkbõl a 3×3-as válogatottak Európa Játékokról és azt követõen folytatja az edzésmunkát a nápolyi egyetemi világjátékokra készülõ társaival.

A csapatból a soproni összetartás után Bakó Patrícia került ki, így 12 fõvel utazott az együttes Romániába. Targoviste városában hétfõn és kedden szerepel összesen két edzõmérkõzés a programban. A házigazda román együttesnél már megtörtént a keretszûkítés. Az itt látott felállásban utaznak az Universiadéra.

A hétfõi mérkõzésen már az elsõ negyed hajrájában nagy elõnyre tettünk szert egy 10-0-s futással, 10 perc után 16-8 állt az eredményjelzõn. Szerzett labdákból indításokkal, jó külsõ dobásokkal a folytatásban gyorsan nõtt a különbség. A nagyszünetre kialakult az a 20 pontos differencia, ami meghatározta a meccset.

Fotó: Costin Mihai

Fotó: Costin Mihai

A 38-19-es félidõ után a folytatásban mindenki kapott lehetõséget. A 20 pontos különbség állandósult. A legnagyobb differenciát a záró szakasz elején 61-34-nél jegyezhettük fel. Végül 67-45-ös gyõzelmet aratott válogatottunk. A legeredményesebb Szücs Réka lett, aki szép betörésekbõl többször betalált. Végül 15 pontot jegyzett.

„Ahhoz képest, hogy az elsõ mérkõzésünket játszottuk, jó iram jellemezte a játékunkat. Voltak kimondottan jó periódusok. Nyilván akadtak hibák is, de még van edzéslehetõség és felkészülési meccs, ahol ezeket ki lehet küszöbölni és lehet tovább javítani.” – értékelt Horváth József szövetségi kapitány.

Eredmény
Románia – Magyarország 45-67 (8-16, 12-21, 13-13, 13-16)

Statisztika

Hirdetés