Hirdetés
Archivum

Magabiztos gyõzelmet aratott Svédországban a DVTK:

:

Hirdetés

Gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutás sorsát Svédországban az Aluinvent DVTK az Európa Kupa rájátszásának elsõ fordulójában. Maikel Lopez együttese 86-62 arányban gyõzte le a Lulea BBK gárdáját.

Függetlenül attól, hogy a papírforma a DVTK fölényét vetítette elõre, mind a miskolci nyilatkozatok, mind pedig szerkesztõségi beharangozónk kellõen óvatosan vezette fel a párharcot. Figyelembe kellett venni, hogy több, mint két hét szünet után az év elsõ tétmeccsére készült Maikel Lopez gárdája. Ráadásul a jól dobó északi csapatok otthonában nem könnyû játszani. Szerencsére csak az elsõ negyed alakult szorosan. Horti és Brewer találataival került az elsõ percekben elõnybe a DVTK, de ezt követõen a hazaiak jól tartották magukat. Taktikusan használták ki a magyar csapat apróbb védekezésbeli kihagyásait. A svédeket 3-4 pontnál jobban nem sikerült leszakítani és egy negyed után végül 24-21-re vezetett a DVTK.

A második szakaszra rendezték a védekezésüket a mieink, miközben a palánkok alatt egyre nagyobb különbség alakult ki. A félidõig a festékbõl 32 pontot szerzett a DVTK, emellett pedig a lepattanócsatát 20-15-re nyerte. Az elsõ 20 percben Brewer 13, Horti 9 pontig jutott. A különbség már a második negyed harmadik percében átlépte a 10 pontot. A svédek sorra adták el a labdákat (a félidõben már 15-nél tartottak) és ebbõl tudtak építkezni Czank Timiék. A házigazda ugyan a félidõ hajrájában még 39-28-ra felzárkózott, de az elsõ 20 percet végül egy 8-0-s szériával sikerült lezárni.

A 47-28-ról induló harmadik negyedtõl kezdve elsõsorban a különbség megtartására kellett odafigyelni. Ez pedig jól sikerült. Betalált távolról a decemberi sérülése után visszatérõ Rasheed Rita, de eredményes volt triplából Czank is. A Horti, Brewer, Jovanovic trió ellen pedig nem tudott mit kitalálni a svéd gárda. A különbség 20 pont felett állandósult. Az utolsó 10 percnek 68-46-ról vágtak neki a felek. Ekkor már mindkét szakvezetõ sokat cserélt, a játék képe valamivel töredezettebbé vált, de a DVTK magabiztos sikere nem forgott veszélyben.

A 86-62-es gyõzelembõl Brewer 21, Horti 17, Jovanovic 15 ponttal vette ki a részét. A 24 egységnyi elõny kiváló esélyeket jelent a jövõ csütörtöki visszavágóra.

Eredmény
Lulea BBK – Aluinvent DVTK Miskolc 62-86 (21-24, 7-23, 18-21, 16-18)

Statisztika

Hirdetés