Hirdetés
Magyarország

Magabiztos harmadik negyeddel aratott győzelmet a PEAC a PINKK otthonában

PINKK Pécsi 424 - NKA Universitas PEAC 50-64 (19-15, 11-8, 9-22, 11-19)

Bajnokság, 15. forduló
Kozármisleny, Kozármislenyi Sportcsarnok
Tóth Cecília, Nyilas István, Földesi Ádám (Maár Gábor)

PINKK Pécsi 424: Mujovic 19/3, Szűcs 4, Jáhni 6, Vincze -, Davis 15. Csere: Horváth -, Révész 2, Tenyér 1, Zsilinszky 3, Kovács -.

NKA Universitas PEAC: Kiss 9, Nelson 16, Marshall 10, Wentzel 15/6, Dudásova 6. Csere: Sarok 2, Szűcs 4, Selcova 2, Brajkovics -.

Hirdetés

A bajnokság 15. fordulójának elmaradt mérkőzésén került sor a pécsi rangadóra, mely során az NKA Universitas PEAC 64-50-re múlta felül a PINKK Pécsi 424 csapatát.

A pécsi rangadót fej-fej mellett kezdték meg a csapatok, egészen 6-6-ig egál játékot láthattunk. 8-6-nál a PEAC került lépéselőnybe, azonban ekkor Jáhni Zsófia volt sikeres, akinek kosarával ismét egyenlíteni tudott a PINKK. A negyed felénél ismételten egált, 10-10-es állást regisztrálhattunk, ekkor pedig Davis találata következett a hazai oldalról, így az előny a PINKK-hez került (12-10). Kontrában Csirke Ferenc együttese támadhatott, az akciót Kiss Virág fejezte volna be, akit dobás közben Tenyér Zsófia faultolt. A PEAC-os center jutalma két büntetődobás volt, melyekből egyet sem sikerült értékesítenie. Ezt a hazaiak meg is bosszulták, sorozatban kétszer is betaláltak, így az állás 16-10-re változott. Ekkor Csirke Ferenc vezetőedző kért időt. A rövid taktikai szünet láthatóan jót tett tanítványainak, hiszen visszatérve kapásból Szücs Réka kosarát láthattuk – azonban Zsilinsky Lilla büntetőjével a PINKK továbbra is megtartotta az öt pontos előnyt (17-12). A negyed utolsó percében csapatonként egy-egy találat született. Míg hazai oldalon Zsilinszky közelije, addig a vendégeknél Wentzel Nóra hárompontosa adott hozzá az első negyed eredményéhez, így a második felvonás 19-15-ről folytatódhatott. A következő etap Sarok kétpontosával majd Mujovic triplájával indult. Ezután Wentzel ismételten betalált, így pedig a PEAC két pontra zárkózott fel (22-19). Egyenlíteni azonban már nem tudtak a vendégek, ugyanis a PINKK hajrába kezdett, – nyolc pontot szerzett sorozatban – ezzel pedig 10 pont fölé növelték előnyüket Kovács Dénes játékosai (30-19). A hátralévő időben csupán vendég oldalon születtek kosarak. Előszőr Marshall, majd Szűcs Réka szerzett pontokat, ez azonban továbbra is kevésnek bizonyult a jelentős felzárkózáshoz. Az első félidő végül 30-23-as eredménnyel végződött a PINKK javára.

A harmadik negyed Kiss Virág kiharcolt faultjával indult, melynek köszönhetően két büntetőt dobhatott – kettőből egyet sikerült értékesítenie. Válaszként Davis-től jött a kosár, aki ekkor már csapata második legtöbb pontját szerezte. A folytatásban Csirke Ferenc együttesének egy teljesen más arcát láthattuk és 36-34-nél két pontra zárkóztak fel, miután sorozatban 10 pontot szereztek. Így Kovács Dénes vezetőedző kért időt eligazításra. Visszatérve a PEAC tovább folytatta a magabiztos játékot, és végül 36-36-nál kiegyenlített Kiss Virág kosarával. Ezután lecsendesültek az események. A felek felváltva támadtak, azonban pontok nem születtek, viszont az eladott labdák száma egyre csak növekedett. Ekkor Wentzel Nóra triplája következett, amivel a vendégek  – hosszabb idő óta előszőr – át is vették a vezetést. Azonban Mujovic 2+1-es akciójának hála, a PINKK továbbra is egálon tudta tartani a mérkőzést (39-39). Ezután viszont Dudásova szólt közbe, így 39-41-nél ismét a vendégek kerültek lépéselőnybe. Két perc volt hátra a játékrészből, Kovács Dénes együttese pedig minden energiát mozgósított, hogy korrigálni tudja a helyzetet, de sajnos mind védekezésben, mind pedig támadásban sok hibával játszottak, esélyt adva ezzel ellenfelüknek. Végül Wentzel volt ismételten sikeres, amivel a vendég előny fokozatosan elkezdett növekedni (39-43). A negyed hajrájába is csak ők szereztek pontokat, így a rangadó záró szakasza 39-45-ről kezdődhetett.

Az utolsó tíz percet Marshall találata nyitotta, melyet Révész Luca közeli találata követett (41-47). A következő támadás során a PEAC másik légiósát, Chelsea Nelson-t faultolta dobás közben Jáhni Zsófia, amiért az amerikai center összesen három pontot szerzett. Ezután bontakozott csak ki a papírforma igazán. A vendégek 13 ponttal léptek meg, ami időkérésre kényszerítette a PINKK vezetőedzőjét. A folytatásban megint csak egy nyugodtabb periódus következett, melyben újabb kosár nem is igen született. A csendet ezúttal Selcova találata törte meg, amivel a PEAC tovább növelte előnyét (41-56). Ez a kialakult 15 pontos különbség a továbbiakban is megmaradt – ahogy a PINKK egy lépéssel közelebb került, Csirke Ferenc tanítványai azonnal korrigálták a helyzetet. A negyed felénél 45-60-as állást regisztrálhattunk. Ezután belendültek a hazaiak és tíz pontra csökkentették hátrányukat, amit már az ellenfél sem hagyott szó nélkül. Nelson pontjainak köszönhetően 50-63-ra változott az állás és Kovács Dénes időkérésén volt a sor. Ekkor már a mérkőzés hajrájába érkeztünk. Az utolsó két percben csupán egy további pont született Szűcs Réka büntetője révén, így a PEAC végül 64-50-es győzelmet aratott a PINKK Pécsi 424 otthonában.

Hirdetés