Hirdetés
Archivum

Magabiztos játékkal nyert a PEAC Zalaegerszegen:

:

Hirdetés

Szerdán a hazai elõszezonban a PEAC-Pécs 79-41-es gyõzelmet aratott a ZTE NKK otthonában. Jóna István helyszíni beszámolója.

 

 

Írta: Jóna István

 

Lejátszotta elsõ felkészülési mérkõzését a ZTE NKK, akiknek a kerete a hét elején lett teljes. A vendég PEAC Pécs az elejétõl pontosabban és jobb ritmusban kosárlabdázott és megérdemelten nyert.

 

A hazaiaknál Csutorás Fanni és Keyona Haye, mag a vendégeknél Maegan Conwright és Cierra Bravard hiányzott. A találkozó elején a vendégek kapták el a ritmust és másfél perc alatt 0-7-re elléptek. Burkholder törte meg a hazai gólcsendet, de továbbra is sok hibával és pontatlanul játszott a ZTE NKK. A negyed közepén már tíz pont fölé nõtt a pécsiek elõnye, akiknél Szabó Fanni volt a legeredményesebb (6-17). A negyed végét megnyomták a vendégek és magabiztosan vezettek (11-26). A második negyed elején beragadtak a csapatok.

 

Fotó: ZTE NKK - Jóna István

Fotó: ZTE NKK – Jóna István

 

Az elsõ kosár három perc elteltével született. A ZTE NKK összjátékán látszott, hogy még keresik egymást a játékosok, míg a pécsiek valamivel elõrébb tartanak az összeszokásban. Kirby Burkholder tudta csak pontban felvenni a versenyt a vendégekkel (23-36). A nagyszünet után mindkét csapat próbált a védekezésre koncentrálni. Továbbra is pontosabban támadott a PEAC és a negyed felénél már 20 ponttal vezettek (28-48). Sok indításgólt kapott a ZTE NKK, ami a sok eladott labdából adódott. A lányok küzdöttek, hajtottak, de csak pillanatokra sikerült elkapniuk a játék ritmusát. A vendégek pontosabb és gyorsabb játékkal magabiztosan nyertek. A pécsiek látogatását szombaton viszonozzák a zalaiak.

 

 

 

Eredmény

ZTE NKK-PEAC Pécs 41-79 (11-26, 12-10, 10-21, 8-22)

ZTE NKK: Nagy 3, Kovács 5/3, Burkholder 14/3, Ndiba-, Horti 9. Csere: Kuttor 2, Delic 6, Preisinger-, Jurkó 2, Dömötör-, Horváth Fa.-, Horváth Fr.- Edzõ: Molnár József
PEAC Pécs: Horobets 6/3, Hegedüs 13, Szabó 17/6, Wentzel 10/6, Kaposi 16, csere: Sánta 8, Gémes-Sarok 5/3, Ruják 4, Vojinovic -, edzõ: Meszlényi Róbert

 

Nyilatkozatok

 

Molnár József:-Nem csak fáradtak, hanem puhányak is voltunk a pálya mindkét végén, támadásban és védekezésben is. Nem tartottuk a labdát nyomás alatt és könnyû kosarakat engedtünk az ellenfélnek. Nem tudtunk a védekezésünkkel olyan energiát generálni, amivel a támadásaink is jobbak lettek volna. Sok dolgot kell kijavítanunk és hozzátennünk, hogy ez profibb produkció legyen. Ez a következõkben így is lesz.

 

Meszlényi Róbert: – Agresszíven, jól védekeztünk és ez ritmust adott a támadásainknak. Amiket gyakoroltunk azok visszajöttek a meccsen. Ha ezt az irányt tartani tudjuk, akkor sikeresek lehetünk.

 

 

 

Hirdetés