Hirdetés
Magyarország

Magabiztos játékkal, végig dominálva nyerte a Cegléd elleni mérkőzését a Győr

UNI Győr MÉY-ÚT - VBW CEKK Cegléd 98-64 (27-22, 23-6, 20-24, 28-12)

Bajnokság, 21. forduló
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok
Frányó Péter, Söjtöry Tamás Ferenc, Balog György Attila (Forrai Sámuel)

UNI Győr MÉLY-ÚT: Canada 10, Dombai 11/3, Dubei 9/3, Mompremier 20, Török 15/9. Csere: Varga 1, Ruff-Nagy 10/2, Rozmán -, Oroszová 9/3, Baffy 6/6, Weninger 7.

VBW CEKK Cegléd: Holesinska 13, Szabó Fa. 19/3, Szabó P. 2, Baugh 10, Szirony 2. Csere: Katona 7/3, Kobolák 8/3, Laufer -, Rakita -, Szabó D. 3/3.

Hirdetés

A bajnokság 21. fordulójának szombati első mérkőzésén az UNI Győr MÉLY-ÚT magabiztos győzelmet aratott, hazai pályán 98-64-re verték a VBW CEKK Cegléd együttesét.

A mérkőzést Petra Holesinska 2+1-es akciója indította. Ezután azonban a hazaiak indítottak rohamot, és zsinórban szereztek 10 pontot, aminek köszönhetően 10-3-ra változott az első negyed állása. Ekkor a ceglédiek közül Baugh volt sikeres, majd Szirony Dorina büntetői következtek. A vendégek bedobójának mind a kettőt sikerült értékesítenie, így csapata minimálisan felzárkózott. A Győr azonban ezután is megtartotta a tisztes, három-négy pontos távolságot. 16-13-nál ismételten Baugh volt sikeres, majd Holesinska-nak volt lehetősége egy pontra felhozni csapatát. A ceglédiek légiósát szabálytalanul faultolták, miután az irányító kettőt dobhatott. Mind a kettő találat volt, ezzel a vendégek fel is zárkóztak. A lendületük azonban ezután sem csökkent, Szabó Fanni szerzett kosarat, amivel 16-17-nél át is vették a vezetést, így Iványi Dalma vezetőedzőnek kellett időt kérnie. A rövid taktikai szünet jót tett a Győr együttesének, ugyanis visszatérve azonnal meg is fordították az állást, amiért ezúttal Sandro Orlando vezetőedzőnek kellett időt kérnie (20-17). Visszatérve a mérleg továbbra is a hazaiak felé billent. Míg nekik 5 pontot sikerült szerezniük, addig ellenfelüknek csupán hármat, amivel az eredmény 25-20-an állt. Az utolsó másodpercekben a büntetőké volt a főszerep, amelyek mindkét oldalt érintették – a negyed végül 27-22-vel, öt pontos győri vezetéssel végződött.

A második felvonást Beatrice Mompremier, Dubei Debóra és Jordin Canada nyitották sikeres közelijeikkel, amivel a csapatok közti differencia tíz pont fölé nőtt. 33-22-nél ismét győri pontok következtek, ugyanis Canada dobhatott két büntetőt, miután dobás közben faultolták (35-22). Ezután Dubei volt megint csak sikeres – ekkor már a hazaiak 10-0-nál jártak a negyedet nézve – és Sandro Orlando vezetőedző kért időt (37-22). A rövid eligazítás rendet tett tanítványai fejében, ugyanis visszatérve ők kezdték el sorban gyártani a pontokat – érdemlegesen felzárkózni azonban továbbra sem tudott a Cegléd. A Győr azonban kihasználta vendégei figyelmetlenségeit – mind támadásban, mind pedig védekezésben – és 46-26-nál 20 pontra növelték a különbséget. A Győr mintha egy drasztikus változáson ment volna keresztül az előző találkozókhoz képest, és játékukon érezhető volt az abszolút dominancia, amivel a Cegléd egyszerűen nem tudott mit kezdeni. 48-28-nál Sabina Oroszová büntetői következtek, amikből mind a kettőt értékesítette a Győr légiósának, így a félidő végeredménye 50-28 lett.

A mérkőzés harmadik negyede kicsit másabb ritmusban folytatódott, olyan szempontból, hogy a negyed állását tekintve 13-13 volt az eredmény. Bár a ceglédiek magabiztosabb játékképet mutattak, mivel kosárra-kosár volt a válasz, közelebb férkőzni továbbra sem tudtak Sandro Orlando tanítványai. 63-43-nál Petra Holesinska szerzett pontokat gyönyörűen időzített betörésével, amire később Ruff-Nagy Dóra tudott válaszolni hárompontosával. Ezután a vendégek egy 7-0-ás utamba kezdtek, amit végül Iványi Dalma vezetőedző szakított meg időkérésével (66-50). A folytatásban Szabó Fanni indított akciót, amit Weninger Virág csak fault árán tudott megállítani. A CEKK bedobója kettőt dobhatott, melyből kettő be is ment neki. A negyed végén azonban még a győriektől is érkeztek pontok Mompremier, illetve Ruff-Nagy révén, így a találkozó záró szakasza 70-52-ről indulhatott. Az utolsó tíz percet Ruff-Nagy Dóra nyitotta, aki közelről és távolról is sikeres volt. 75-52-nél tehát ceglédi időkérés következett. A taktikai eligazítást követően Kobolák Cintia szerzett csapatának két pontot büntetőivel, amire válaszként a túloldalról is érkeztek a büntetőtalálatok. A különbség végül 30 pontra nőtt Jordin Canada találatával (84-54), ekkor pedig Koboláknak volt esélye javítani csapata teljesítményén. Két büntetőt dobhatott a vendégek centere, amiből egyet sem sikerült értékesítenie. A mérkőzés utolsó perceiben továbbra is a Győr dominált. A kialakított 30 pontos előnyükből ezután sem engedtek, a Cegléd minden kosarára volt válaszuk. 94-63-nál az eredmény közelített a századik ponthoz, a találkozóból pedig másfél perc volt hátra. A hátralévő időben míg győri oldalon 4 pont, addig az ellenfélnél csupán egy pont született, amivel a végeredmény végül 98-64 lett. Az UNI Győr MÉLY-ÚT büszke lehet szombati teljesítményére, ugyanis hazai pályán, végig dominálva arattak mindent elsöprő győzelmet a VBW CEKK Cegléd együttesével szemben.

Hirdetés