Hirdetés
Archivum

Magabiztos játékkal verte a Sopron a Gyõrt és döntõs a Magyar Kupában:

:

Hirdetés

Az UNIQA Sopron 78-59 arányban legyõzte a CMB Cargo UNI Gyõr gárdáját a Magyar Kupa elõdöntõjében és ezzel bejutott a fináléba. Sorozatban 12. kupafináléjára készülhet a soproni klub.

Kiválóan kezdett a soproni gárda, az elsõ három percben mindössze egy dobást hibázott Sterbenz László együttese. Nem véletlen, hogy 10-3-nál már Völgyi Péter idõkérése miatt állt a játék. A Sopron legnagyobb elõnye 9 pont volt az elsõ negyedben. Kifejezetten nagy kedvvel játszott a Johnson-Turner kettõs, de 14-5 után Kiesel, Goree és Simon vezérletével a Gyõr is rendezte a sorait támadásban. A játékrész hajrájához közeledve igencsak felpaprikázódott a hangulat, mindkét szakvezetõnek akadtak észrevételei a játékvezetéssel kapcsolatban. Sterbenz László technikait kapott, de 4 pont így is megmaradt a soproni elõnybõl.

A 21-17-rõl induló második negyed elején 21-21-nél egyenlített a Gyõr. Ezt követõen azonban rendezte sorait a Sopron. Védekezésben ismét sikerült felpörögniük a soproni kulcsembereknek arra a szintre, amit az Euroligában láthattunk. Sokat jelentett, hogy Aleksandra Crvendakic mellett Zofia Hruscakova nem tudott könnyû helyzeteket kialakítani. Emellett George szerzett labdát, jöttek az indítások és Turner két villanása után 27-21-nél ismét lépéselõnyben volt a Sopron. Gyõri idõkérés után is tudta növelni különbséget a soproni gárda. Újra ellépett 9 ponttal a bajnoki címvédõ, míg a félidõben 36-29-re vezetett. A Gyõr számára lépéshátrányt jelentett, hogy Laklóth Annát hosszú percekig kellett ápolni és egy ütközés után Kiesel is a térdét fájlalta.

A harmadik negyed nagy fordulatokat tartogatott. Turner triplája után 39-29-nél 10 pont volt a különbség és úgy nézett ki, hogy el is dõlhet a mérkõzés. Ezt követõen azonban 43-40-ig még felzárkózott a Gyõr. Utóbb kiderült, hogy ez volt a legszorosabb mérkõzésállás. 43-40 után Turner két triplát értékesített, de az amerikai játékos mellett a negyed végéig Crvendakic is eredményesnek bizonyult. A záró szakasznak 55-47-rõl vágtak neki a felek. Nem volt nagy különbség a csapatok között, de a Gyõr számára távoli dobások nélkül nem kínálkozott felzárkózási lehetõség. Végül a gyõriek 20 kísérletébõl mindössze 2 bizonyult sikeresnek. Nem telt el három perc, amikor 10 egység fölé ugrott a differencia. A szerkezetbeli különbségek mellett fejben is elfogyott a Gyõr és innentõl már nem volt kérdés a gyõztes kiléte. Az utolsó percekben mindkét szakmai stáb a fiataloknak szavazott bizalmat, gondolva a vasárnapi helyosztókra.

A Sopron végig koncentrált játékkal megérdemelt gyõzelmet aratott és készülhet a vasárnap 18 óra 30 perckor kezdõdõ fináléra. 2005 óta nem rendeztek döntõt a Sopron nélkül.

Eredmény
UNIQA Sopron – CMB Cargo UNI Gyõr 78-59 (21-17, 15-12, 19-18, 23-12)

Statisztika

Hirdetés