Hirdetés
Archivum

Magabiztos lengyel siker a pécsi csarnokban:

:

Hirdetés

A csoport végeredménye szempontjából fontos találkozón a Pécs csak egy negyeden át tudta szorongatni az EuroLiga legutóbbi kiírásának negyedikjét. A Krakkó a második negyed végén már 11 ponttal is vezetett és bár voltak kisebb fellángolásai a pécsieknek, a lengyel a siker összességében nem forgott veszélyben.

Fontos mérkõzésre készült a Krakkó és a Pécs csütörtök este. A hazaiak számára a tét nem volt kisebb, mint a továbbjutási esélyek életben tartása. A lengyelek pedig arra hajtottak, hogy megõrizzék a lehetõséget a csoportelsõség megszerzésére.

Az elsõ negyed kiegyenlített játékot hozott, bár a pályán a Krakkó akarata érvényesült. Ahogy várható volt, a vendégek megpróbálták maximálisan kihasználni a már-már nyomasztó palánk alatt fölényüket, így Kobryn rengeteg lehetõséget kapott, melyekkel nyugodt szívvel élt is. A hazaiaknál Fegyverneky volt a legaktívabb az elõre játékot tekintve, de nem lehetett nem észre venni, hogy helyenként mennyire elfogyott az ötlet a pécsieknél. Az elsõ 10 perc után Pawlak triplájának köszönhetõen ilyen elõzmények után is csak 14-17-re vezettek lengyelek.

A második etap nagyon jól indult, Quigley és Vidacsics találatai után pécsi vezetést jegyezhettünk fel. Sajnos utoljára… Ezt követõen ugyanis beindult a mindent, vagy legalábbis a gyõzelmi álmokat, elsöprõ krakkói roham. Jött Kobryn, Jelavic és Burse, a különbség pedig elõbb 6, majd 8 aztán a negyed vége elõtt egy perccel már 11 pont volt. Ekkor nemcsak a palánkok alatt, de gyorsaságban, gondolkodásban is jobb volt a rivális, így csak Iványi és Quigley triplái miatt mondhattuk, hogy a szünetben 30-36-nál még nem dõlt el a találkozó.

A harmadik negyedben sikeres találatból keveset, vitából és feszültségbõl egyre többet láthatott a baranyai publikum. Sajnos a 6 perc alatt született 8 pont 2-6 arányban oszlott meg az együttesek között. Ez pedig azt jelentette, hogy 10 pont felett állandósult a differencia. Egyértelmû volt, hogy ha akar még valamit ettõl az estétõl Zseljko Djokics együttese, akkor támadásban valamit elõ kellett volna húzni. Sajnos ezen a szomorú napon nem volt több variációja a Pécsnek, így a három negyed után kialakult 39-50-es eredmény elõrevetítette, hogy a lefújás pillanatában melyik gárda örülhet.

A negyedik negyedre nem sok izgalom maradt, hazai feltámadás helyett újra nõtt a különbség. 42-57-nél és 47-63-nál még a kiütéses vereség rémképe is feltûnt. Szerencsére az utolsó 4 percben az akarásból jeles pécsi gárda faragott a különbségen, így a kiütés elmaradt, csak 57-67-es végeredmény született. Lehet keresni a kibúvókat, a felmentést a külsõ körülményekben, de nem érdemes. Bántóan egyoldalú összecsapáson, rendkívül sima vereséget szenvedett a Pécs 2010, úgy, hogy az idei szezonban immár második hazai meccsén nem volt egy percig sem reális esélye a gyõzelemre.

A vendégektõl a 26 pontos Kobryn és a 13 pontos Burse emelkedett ki. A pécsi oldalon a 13 pontos Quigley volt a legeredményesebb, de pontjai jelentõs részét akkor szerezte, amikor már eldõlt a találkozó. A Pécs 2010 ezzel a vereségével lemondhat a továbbjutásról.


Eredmény

Pécs 2010–Wisla Can-Pack Krakkó 57–67 (14–17, 16–19, 9–14, 18–17)

Hirdetés