Hirdetés
Magyarország

Magabiztos második félidővel aratott győzelmet az E.ON ELTE BEAC

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós - E.ON ELTE BEAC 56-73 (17-17, 13-12, 9-19, 17-25)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 5. forduló
Szigetszentmiklós, Szigetszentmiklósi Városi Sport- és Rendezvénycsarnok
Tőzsér Dénes Kelemen, JAKAB László Imre, Kapusi Gábor (Sarkadi-Nagy Ágnes)

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós: Baltkojiené 14/3, Marotta 10/3, Koch 5/3, Mullings 18/3, Zsámár -. Csere: Bajzáth 3, Herzog -, Gróf -, Takács 3/3, Aldazabal Berroa -, Rozmán 3, Duka -.

E.ON ELTE BEAC: Morgan 13/3, Gábor 10/3, Tóth 15/3, Angyal 19/6, Pavic 12. Csere: Ozola 4, Orosz -, Milkovics -, Zsámár -, Katona -, Drahos -, Szauter -.

Fotó: BEAC/Girgász Péter

Hirdetés

A magyar bajnokság 5. fordulójában az E.ON ELTE BEAC 73-56-os győzelmet aratott a BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós otthonában.

A feldobást követően a pontszerzést Santa Baltkojiené kosara vezette fel. A vendégek oldaláról ezután Angyal Barbara hárompontosa érkezett, amivel Mészárosné Kovács Andrea együttese vette át a vezetést. Gábor Lili újabb triplája után pedig már 6-2-re ment a BEAC. Ezután viszont a hazaiak vették kézbe az irányítást. Baltkojiené vezetésével a BKG egy magabiztosabb hajrába kezdett, melynek köszönhetően ismét a Szigetszentmiklós felé billent a mérleg. 8-6 a táblán, majd ismét fordult a kocka. Tóth Franka ugyanis egymásután kétszer is betalált, így 8-10-nél már Gedei Tibor vezetőedzőnek kellett időt kérnie csapatának. A kiélezett játék azonban a rövid taktikai szünet után is folytatódott. 10-10-nél egál lett a mérkőzés, majd pedig újból Tóth Franka találatit láthattuk, végül Josipa Pavic pontjaival lett 10-13 az állás. Ezután kosárra-kosár volt a válasz, amivel a vendégek meg tudták tartani lépéselőnyüket. Még a negyed utolsó másodperceiben is két ponttal ment a BEAC, amikor is az végső pillanatban Megan Mullings szerzett találatot, ezzel pedig kiegyenlített a hazai együttes. Következhetett tehát a második felvonás, 17-17-ről.

Fotó: BEAC/Girgász Péter

Az első negyed végén megszerzett lendületet a BKG pedig a következő etapra is átvezette. Az újabb tíz perc Mullings pontjaival kezdődött, aki előszőr távolról volt sikeres, majd közelről talált be. A BEAC csupán ekkor tudott ismét kosarat szerezni. Gábor Lilit dobás közben faultolták, amiért a fiatal játékos két büntetőt dobhatott. Két rádobásából azonban csak egy lett találat, a hibát azonban Morgan korrigálta, melynek köszönhetően a vendégek két pontra zárkóztak fel (22-20). A túloldalon ezúttal viszont Bajzáth Lili jelentett veszélyt. A BKG fiatalja ugyanis egy akcióval három pontot is szerzett csapatának, amivel a Szigetszentmiklós megint csak 5 ponttal lépett el. 25-20 a táblán, s Mészárosné Kovács Andrea kért időt. Az eligazítás pedig szemmel láthatóan jót tett lányainak, akik a pályára visszatérve rendezni tudták soraikat, s egy szempillantás alatt ismét felzárkóztak. 25-24-nél márcsak egyetlen pont választotta el a feleket, majd Angyal Barbara büntetőjével újból egál lett a küzdelem. S bár a Szigetszentmiklós egy ideje nem szerzett pontot, Gedei Tibor tanítványai továbbra is teljes erőbedobással küzdöttek a pályán. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen egy remek védekezésnek köszönhetően Chloe Marotta szerzett kosarat, amivel a vezetés ismét a hazaiakhoz került. 27-25-nél tehát újabb BEAC-os időkérés következett. A hátralévő időben a Szigetszentmiklós pedig stabilan tartotta pár pontos előnyét, egészen a legutolsó pillanatig, amikor is Gábor Lili dobott kosarat. Ezzel az állás 30-29-re változott, a csapatok tehát innen fordulhattak.

Fotó: BEAC/Girgász Péter

A második félidő elején ismételten fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az első találatot Pavic szerezte, majd Mullings volt sikeres, Angyal Barbara középtávolijával azonban már újból a BEAC-é volt a vezetés. Ekkor pedig már nem lassított Mészárosné Kovács Andrea együttese, egy 8-3-as szakaszt követően négy ponttal mentek a vendégek. 33-37-nél Gedei Tibor vezetőedző kért időt eligazításra. A folytatásban az Újbuda azonban rárakott még egy lapáttal eddigi teljesítményére. Nagyobb sebességbe kapcsolt a vendég alakulat, mely nemcsak támadásban, de védekezésben is tisztább, pontosabb játékképet mutatott. A BKG minden erejével próbálta tartani a lépést, ám csak idő kérdése volt, s a felek közti különbség tíz pont fölé került. 35-46-ot regisztrálhattunk, amikor a hazaiak kértek időt. Visszatérve Rozmán Lilla és Chloe Marotta közreműködésével bár szépíteni tudott a szigetszentmiklósi alakulat, a BEAC továbbra is kézben tartotta a meccset. A záró szakasz végül 39-48-ról folytatódhatott, méghozzá Takács Dorina hárompontosával, ami igencsak nagy lendületet adott a BKG-nak. Gedei Tibor lányai ezt követően ráadásul a védőtérfélen is remekeltek, az ellenfél azonban továbbra sem hagyta magát, s végül Angyal Barbara találatai tartották a differenciát tíz ponton. Öt perc volt hátra a találkozóból, amikor 49-59-et regisztrálhattunk. Az utolsó percekben sem lassítottak viszont a vendégek, Angyal remek játékához ráadásul Tóth Franka kiemelkedő teljesítménye is csatlakozott. A tíz pontos különbség a hátralévő időben 17 pontra növekedett, az 56-73-as végeredményt pedig Josipa Pavic büntetője alakította ki, mellyel az E.ON ELTE BEAC magabiztos győzelmet aratott.

Fotó: BEAC/Girgász Péter

Hirdetés