Hirdetés
Archivum

Magabiztos PEAC gyõzelem az Adria Liga évzáró rangadóján:

:

Hirdetés

Magabiztos 81-73 arányú gyõzelmet aratott a PEAC-Pécs együttese a Vojvodina ellen a nõi kosárlabda Adria Liga 14. fordulójának rangadóján. A pécsiek a harmadik negyedben már 20 ponttal is vezettek és bár a mérkõzés hajrájában a szerbek 10 pont alá jöttek, Zeljko Djokic együttesének gyõzelme egy pillanatig nem forgott veszélyben.

A beharangozónkban rangadót vártunk, de hamar nagy különbség alakult ki a két csapat között. Négy perc elteltével már 14-4-re vezetett a PEAC. A Vojvodina szakvezetõje azonnal idõt kért, a lányait azonban nem tudta felrázni. Amy Jaeschke szép középtávolija után már 20-7-es állást regisztrálhattunk. A szerb szakvezetõ, aki elõbb idõkéréssel próbált hatni lányaira, immár teátrális mozdulatokkal kért nagyobb koncentrációt. A PEAC azonban nem kegyelmezett, az elsõ negyed végén 24-13-ra vezettek Fûrész Diáék.

A második szakasz fordulatos küzdelmet hozott. A szemmel láthatóan nagy kedvvel játszó Barbour villanásai után 32-17-re lépett el a PEAC. Ezt követõen a nagy elõny tudatában egy kicsit csökkent a koncentráció a hazaiaknál, így 32-21-nél Zeljko Djokic idõt is kért. A rövid eligazítás után azonban nem a pécsiek, hanem a vendégek találtak be. A szerbek idei legjobb dobója Jovana Popovic hozta 10 pont alá a csapatát. Mielõbb nagyobb lett volna a baj, a végig biztos kézzel irányító Fûrész Dia vágott be egy triplát.

Az elsõ félidõ hajrájába 45-33-ról érkeztek a csapatok, de az utolsó másfél perc nem sikerült a PEAC-nak. Ivana Matovic egykoron Sopronban is megforduló húga Irena Matovic szerzett 5 pontot, amivel 45-38-ra faragta hátrányát a Vojvodina. A félidei statisztikát szemlélve szembetûnõ volt, hogy a PEAC 17-9-re nyerte a lepattanókért folytatott csatát és 11 gólpasszt osztottak ki a hazaiak, miközben a vendégek mindössze hármat. A mezõnybõl 56%-al dobó PEAC legeredményesebbje a 11 pontos Barbour volt.

A találkozó sorsa a harmadik negyedben dõlt el. A Vojvodina nagyon beragadt a játékrész elején, 7 percen át mindössze egy büntetõt értékesítettek. Ez idõ alatt a PEAC 14 pontot szerzett és Fûrész Dia két büntetõje után 59-39-nél 20 pontra hízott a differencia. A szerbek elsõ mezõnykosaráig egészen a negyed utolsó percéig kellett várni. A pécsieknél a játékrész hajrájában több hiba és néhány felesleges fault is becsúszott, így a harmadik szakasz végére 62-47-re zárkózott fel a Vojvodina.

Az újvidéki csapat vezetõedzõjének Amy Jaeschke miatt várhatóan rémálmai lesznek. Akárhogy kevergette a magas embereit a palánk alatt, a pécsiek amerikai centerét nem tudták tartani. Jaeschke két duplát is szerzett a negyedik szakasz elején és 68-47-nél ismét átlépte a 20 egységet a különbség. A folytatásban a játékvezetõk vették át a fõszerepet, akik rengeteg személyi hibát fújtak. A kissé hûvös pécsi csarnokban egészen felpaprikázódott a hangulat. A PEAC azonban a faultok ellenére könnyedén tartotta kézben az irányítást.

Az utolsó 5 perchez közeledve 70-52-nél Zeljko Djokic még egyszer idõt kért, de innentõl kezdve már csak annyi volt a hazaiak feladata, hogy befejezzék a rangadónak induló, de összességében magabiztos gyõzelmet hozó találkozót. Az utolsó két percben már a pécsi fiatalok is pályára kerültek és a letámadó Vojvodina ekkor labdaszerzésekkel, illetve könnyû kosarakkal 79-64 után 79-70-re zárkózott fel. Biztos, ami biztos, Zeljko Djokic 30 másodperccel a lefújás elõtt három kulcsemberét is visszaküldte.

A PEAC végül 81-73-ra diadalmaskodott és ezzel a sikerével stabilan õrzi helyét a legjobbak között az Adria Ligában. A pécsieknél Barbour 21, Jaeschke 15 egységig jutott, míg a másik oldalon két Natasa, Bucevac és Ivancevic szerzett 13-13 pontot. A mérkõzés után a pécsi szurkolók vastapssal és apró ajándékokkal, egészen pontosan kis pingvinekkel köszöntötték a kedvenceiket.

Eredmény
PEAC-Pécs – Vojvodina 81-73 (24-13, 21-25, 17-9, 19-26)

Hirdetés