Hirdetés
Magyarország

Magabiztos pécsi sikerrel elődöntőben a Sopron Basket

NKA Universitas Pécs - Sopron Basket 60-79 (18-21, 17-17, 10-18, 15-23)

TIPPMIX NŐI NB I. A , rájátszás - negyeddöntő, 2. mérkőzés
Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia
Földházi Tamás Péter, Söjtöry Tamás Ferenc, Pozsonyi László (Sarkadi-Nagy Ágnes)

NKA Universitas Pécs: Tadic 8/3, Weninger 11/6, P. Williams 8, Wallace 8, Mérész 2. Csere: Laczkó 8, Smailbegovic 10/3, Simon, Olawuyi 4, M. Williams 12/6, Kiss.

Sopron Basket: Varga 8/3, Papp 8, Sitku 2, Brooks 13, Böröndy 20/15. Csere: Kókai, Fegyverneky 11, Jevtovic 2, Mompremier 14, Toman D. 1, Szikszai.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 2-0 a Sopron Basket javára.

Fotó: Rónási Márton / NKA Universitas Pécs

Hirdetés

A Tippmix Női NB I. A negyeddöntőjében a Sopron Basket 79-60-as sikert aratott az NKA Universitas Pécs otthonában és ezzel 2-0-ra megnyerte a párharcot.

Peyton Williams és Papp Dia kosárváltása vezette fel a szokatlan, korai délutáni időpontban rendezett összecsapást. A csapatokat nem zökkentette ki a korai kezdés. Kifejezetten nagy elánnal vágtak bele a küzdelembe. Felváltva estek a kosarak az első negyedben. 1-3 ponttal jellemzően a Sopron járt előrébb, de a pécsiek is igyekeztek minden erejüket mozgósítani. Beatrice Mompremier két villanása után 16-9-nél volt egy megugrása a Sopronnak. Erre azonban 7-0-s hazai futás érkezett válaszul. 16-16-nál így utolérte riválisát a házigazda.  A hullámzó negyed hajrájában Böröndy Vivi triplája után 21-16-nál ismét a Sopron volt lépéselőnyben, de Sydney Wallace gondoskodott arról, hogy kisebb legyen a különbség a második negyed előtt. A 21-18-ról induló második szakasz elején Böröndy Vivi és Beatrice Mompremier révén 27-20-ra ismét megugrott a címvédő, majd Böröndy Vivi triplájával már 30-20-ra vezetett.

Fotó: Rónási Márton / NKA Universitas Pécs

Lényegesen jobb döntésekkel és pontosabban játszott a Sopron, mint tette az első meccs első félidejében. Úgy nézett ki, hogy ezen 7-10 pontos tartományban állandósulhat is a differencia. Pécsi részről Peyton és Madison Williams igyekezett új lendületet bevinni a csapata játékába. Meg is felezték a különbséget. Igazán szorossá azonban nem akkor, hanem a félidő utolsó két percébe érve Nadija Smailbegovic tripláját követően vált a csata. 34-32-nél már csak két pont választotta el a feleket. A folytatásban megvillant Brooks Jelena és Beatrice Mompremier, majd az első 20 percet Weninger Virág triplája zárta. A félidőben 38-35 állt az eredményjelzőn. A Pécs 31-ből 13-at, a Sopron 32-ből 16-ot dobott be mezőnyből. A vendégek 17-16-ra vezettek a lepattanókban, miközben 5 eladott és 5 szerzett labdájuk volt. Pécsi oldalon ugyanez az arány 8 eladott és mindössze 5 szerzett labda lett. A harmadik negyed elején Papp Dia és Mérész Batrix kosárváltása után Weninger Virág még felhozta 40-39-re a házigazdát. Ez volt azonban a legszorosabb mérkőzésállás. Ahogy az első meccsen, úgy ezúttal is, arányaiban gyorsan kinyílt az olló a harmadik 10 percben.

Fotó: Rónási Márton / NKA Universitas Pécs

Egyre nagyobb fölénybe került a festékben a Sopron. Ráadásul egyre több büntetőt tudott kiharcolni és továbbra is minimális szinten tartotta eladott labdái számát. 44-42 után 12-0-s futást mutattak be a vendégek, ami döntőnek is bizonyult. 56-42 után még érkezett egy hazai tripla, de így is 56-45-ről vágtak neki az utolsó 10 percnek a felek. A záró etap elején Fegyverneky Zsófi triplája erősítette meg a soproni előnyt, majd Böröndy Vivi percei következtek. Két hárompontost is értékesített, amivel biztosította, hogy szerzett pontokban egyéni szezoncsúccsal zár ezen a délutánon. A Sopron előnye 67-48-nál már a 20 egységet előnyt ostromolta. A pécsiek számára reális győzelmi esélyek nem mutatkoztak, de igyekeztek szépíteni. A némileg fellazuló soproni védelem ellen Nadija Smailbegovic és Madison Williams 69-55-re felhozta csapatát. Gáspár Dávid időt kért. Pontosított védekezésén a Sopron, miközben elől továbbra is ritmusban maradt. Varga Alíz triplája után 77-57-nél érte el a 20 pontot a differencia. Az utolsó perchez közelítve pedig Jovana Jevtovic is megszerezte első pontjait. A vége 79-60 lett.

Fotó: Rónási Márton / NKA Universitas Pécs

Hirdetés