Hirdetés
Archivum

Magabiztos Salamanca gyõzelem Madridban:

:

Hirdetés

Magabiztos gyõzelmet aratott a Salamanca a Rivas Ecopolis otthonában. Az idei évad elsõ nagyobb spanyol bajnoki rangadóján a címvédõ 78-63 arányban diadalmaskodott Madridban. A Rivas Ecopolis megközelíteni sem tudta azt a teljesítményt, amit az Euroligában láthattunk tõlük.

Az országos televíziós közvetítés miatt szombat délben rendezték az idei évad elsõ komolyabb spanyol bajnoki rangadóját, melyen a Rivas Ecopolis vendége a Salamanca volt. A rangadó jelzõt azonban csak pár percig használhattuk erre a mérkõzésre.

Alig telt el 4 perc a találkozóból és az egész összecsapáson remekül teljesítõ Marta Fernandez triplája után 14-4-re lépett el a Salamanca. A kezdeti sokkból az elsõ etap végére sem tudott helyrerázódni a Rivas Ecopolis, így 10 perc után 25-14-es elõnyben voltak a vendégek.
 

A második negyed elsõ 5 perce hozta meg a kegyelemdöfést a hazaiak számára. Ezt a rövid periódust 10-2-re hozta a Salamanca és ezzel 35-16-ra szakadtak el, amivel lényegében a mérkõzés sorsa el is dõlt. A folytatásban – bármilyen furcsa is leírni – már csak a különbség volt kérdéses. A félidõben már 41-20-ra vezetett Lucas Mondelo gárdája.
 

A harmadik negyed elején Jelena Dubljevic triplájával és duplájával még megpróbált közelebb jönni a Rivas Ecopolis, de a legnagyobb rohamuk után sem tudták 10 pont alá hozni a különbséget. A második félidõben legközelebb 56-43-nál járt ellenfeléhez a madridi gárda. Három negyed után 60-46 állt az eredményjelzõn.
 

A negyedik szakasz elejétõl kezdve beállt a két együttes között a 15-16 pontos differencia, a végeredmény pedig 78-63 lett. A Salamanca legjobbja DeWanna Bonner volt, aki 22 ponttal, 7 lepattanóval és két gólpasszal vette ki a részét a sikerbõl. Vajda Anna 3 percet töltött a pályán és ez idõ alatt 2 pont, illetve 1 lepattanó került a neve mellé. A másik oldalon Ashja Jones (18 pont, 12 lepattanó) és Jelena Dubljevic próbálta a lelket tartani a társaiban.
 

Eredmény
Rivas Ecoplis – Perfumeria Avenida Salamanca 63-78 (14-25, 6-16, 26-19, 17-18)
 

Hirdetés