Hirdetés
Archivum

Magabiztos soproni gyõzelem a megyei rangadón:

:

Hirdetés

Az UNIQA Sopron 96-73-ra gyõzte le a CMB Cargo UNI Gyõr együttesét a bajnokság 8. fordulójának presztízsrangadóján.

Mindkét csapat hosszú idegenbeli túrán vett részt a héten, a soproniak a Kurszk vendégei voltak, míg a Gyõr az Azori-sziegeteken szerepelt. A rangadó három percig alakult szorosan. Halvarsson szerezte a soproniak elsõ hat pontját, majd Laklóth triplájával 8-7-re még felzárkózott a Gyõr. Ezt követõen azonban egy 13-0-s soproni futással két perc alatt 21-7-re módosult az állás. Egy negyed után pedig 24-13-as állást regisztrálhattunk.

A második negyedben sem változott a játék képe. A soproni elõny a 28 pontot is elérte. Sebességben, a palánkok alatt és a dobóformát tekintve is óriási különbség mutatkozott a két együttes között. Az elsõ félidõben a Sopron 24-17-re nyerte a lepattanócsatát és ehhez jött hozzá, hogy Krnjic már 13, Halvarsson pedig 10 pontnál járt. Pontosan annyit dobott a két soproni center, mint a gyõri csapat összesen.

Minden ilyen nagy különbségû elsõ félidõ után óriási jelentõsége van, hogy milyen irányba indul el a harmadik negyed. Simon Zsófi triplát értékesített, Sara Krnjic pedig megszerezte 15. pontját, ezzel 30 egység fölé növelve a soproni elõnyt. A lényeges kérdések itt megválaszolásra kerültek. A záró szakasz 76-45-rõl indult. A játékrész közepére egy kicsit csökkent a soproni koncentráció, egy 9-0-s futással faragott a hátrányán a Gyõr. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy a 30 pontos tartományból a 20 pontos tartományba került a mérkõzés. A vége 96-73-as soproni siker lett, melybõl Krnjic 23, Simon Zsófi 16, Iva Ciglar 15 ponttal vette ki a részét.

Eredmény
CMB Cargo UNI Gyõr – UNIQA Sopron 73-96 (13-34, 10-17, 22-25, 28-20)

Hirdetés