Hirdetés
Archivum

Magabiztos soproni gyõzelem a PEAC ellen:

:

Hirdetés

Szinte végig vezetve, magabiztos 66-52-es gyõzelmet aratott a Sopron a PEAC ellen a Közép-Európai Liga 4. fordulójának magyar rangadóján. A soproniak az elsõ félidõben 18 pontos elõnyt alakítottak ki az ekkor tudása alatt játszó pécsi együttessel szemben. Zeljko Djokic csapata a második félidõre rendezte a sorait, de 10 pontnál közelebb nem került.

Így a szezon elején megjósolhatatlanok voltak az erõviszonyok az évad elsõ televíziós közvetítés mellett zajló rangadója elõtt. Soproni oldalon még nem játszott Kelly Faris, míg a pécsieknél Horváth Lilla ült melegítõben a kispadon, akit végül csak a negyedik negyed elején vetett be Zeljko Djokic. Ideges játékkal és rengeteg hibával indult a mérkõzés. Hawkins büntetõbõl szerezte az elsõ pontokat, melyre Reid válaszolt.

A pályán a játékosok között ment az adok-kapok. Tianna Hawkins és Latoya Williams szólalkozott össze többször is az elsõ percekben. Ennek eredménye egy Williams sportszerûtlen lett, mivel visszafutás közben akadályozta riválisát. 4 perc játék után 7-2-re vezetett a Sopron. Ezt követõen még 9-6-ra felzárkózott a PEAC, de egy újabb nagy hazai széria végén már 18-8 állt az eredményjelzõn. Az elsõ negyedben Hawkins remekelt, 10 perc alatt 10 pontot szerzett. A legnagyobb differencia 11 egység volt, majd a negyed végén Nagy Dóra egy triplával 22-14-re hozta vissza a PEAC-ot.

A pécsiek rengeteg büntetõt hagytak ki, a félidõig szám szerint hetet. Ezen felül pedig nem bírta el a vendég gárda, hogy Latoya Williams túlpörögve és rengeteg hibával játszott. A második negyedben sem változott a játék képe. Hawkins ugyan pihenõt kapott, de betalált Tetemondova és Simon Zsófi is. A szlovák válogatott játékos a félidõben 7 pontnál járt, míg Simon már 10 egységnél tartott. Eközben megtört az elsõ két találkozó rossz átka, amikor nem tudott triplát szerezni a Sopron. Az elsõ 20 percben két távoli dobás is utat talált a gyûrûbe. A második negyedben sokáig 10 pont környékén mozgott a differencia, majd 29-20 után egy 9-0-s szériával zárta a félidõt a házigazda.

A harmadik etap elején támadhatott azért a Sopron, hogy 20 pontra hízzon az elõnye. Ekkor azonban a palánk alatt kimaradt egy lehetõség. A PEAC viszont az elsõ támadásaiból betalált. Fûrész volt eredményes triplából, majd Williams villant. A PEAC sokkal higgadtabb, mégis keményebb játékkal rukkolt elõ. A soproni kosárcsendet Fegyverneky és Hawkins törték meg és a folytatásban 14-16 pont környékén állandósult a különbség. A játékvezetõk rengeteg faultot fújtak ezen az estén. A félidõig már 26 személyi hibát osztottak ki és ennek a felfogásnak az eredményeként a harmadik 10 percben mindkét kispadon végig sakkozni kellett a játékosokkal. Elõször Williams érte el a négy hibát, miközben hazai oldalon már négyen is három faulttal álltak.

A harmadik negyed hajrájához közeledve Igor Polenek kért idõt, de a rendkívül fiatal Kiss Virág szép palánk alatti befordulása és Jovanovic indításból értékesített ziccere után 52-42-nél 10 pontra olvadt a differencia. A harmadik negyed végül Hawkins büntetõjével zárult. Az 53-42-rõl induló záró szakasz elején nagy kérdés volt, hogy a lélektani 10 pont alá be tud-e jönni a PEAC. Közel két percig nem esett pont és ekkor négy lehetõséget is elszalasztottak a baranyaiak. Hawkins bravúros találatával pedig ismét 13 egységre nõtt a differencia.

Zeljko Djokic a mérkõzés utolsó 6 és fél percébe érkezve rövid idõn belül kétszer kért idõt, de a csapata nem tudott közelebb kerülni. A hajrába fordulva már a fáradtság jeleit mutatta a PEAC. Három perccel a lefújás elõtt Simon 16. pontjával ismét 16 pont volt a különbség és ezzel eldõlt a rangadó sorsa. A Sopron végül 66-52-re diadalmaskodott. Ezen az estén Tianna Hawkins ízelítõt adott valós tudásából és az is bebizonyosodott, hogy a címvédõnél ha lesz idõ a közös munkára a teljes kerettel, akkor egy minden porondon ütõképes gárda formálódhatott.

A PEAC az elsõ félidõt nagyon elrontotta. A harmadik negyedben helyenként megcsillant a pécsiek igazi játéka és valós tudása, de 18 pontos hátrányból nem volt visszaút. A 13 pontot szerzõ Nagy-Bujdosó Nórának sokszor nem akadtak társai.

Eredmény
UNIQA Euroleasing SOPRON – PEAC-Pécs 66-52 (22-14, 16-6, 15-22, 13-10)

Hirdetés