Hirdetés
Archivum

Magabiztos soproni gyõzelem a válogatott szünet elõtt:

:

Hirdetés

A bajnokság 7. fordulójában a szombati játéknap nyitó mérkõzésén az UNIQA Sopron 115-45-re verte a Vasas Akadémiát.

A mérkõzés elõtti felvezetésünket arra építettük, hogy a Vasas az élcsapatok közül a Gyõr és a PEAC ellen a korábbi évekhez képest kifejezetten jó meccseket játszott, a Sopron pedig a Galarasaray elleni EL-találkozó után kevesebb, mint 48 órával fog ismét pályára lépni. Nos, ezen szempontok egyáltalán nem látszottak a kezdésen. Kifejezetten nagy lendülettel és pontos játékkal indított a Sopron és három perc alatt 8-0-ra léptek el Sterbenz László tanítványai. Az elsõ negyed hajrájában 14-6-nál a Vasas idõkérése miatt állt a játék és Halmai Gábor lányai ezt követõen 14-10-re felzárkóztak. Ez volt a legszorosabb mérkõzésállás.

A második negyed 18-12-rõl indult és Dubei Debóra triplája után már 25-12-re vezetett az UNIQA Sopron. A hazai elõny 31-15-ig látványosan nõtt, de ezt követõen kicsit megtorpantak a soproniak. Természetesen ennek nem lett olyan következménye, mint a Galatasaray ellen, de Sterbenz Lászlónak egy figyelmeztetõ idõkéréssel rendeznie kellett a sorokat. A félidõ utolsó percei már ismét a soproni számítások szerint alakultak, újra megtalálta a ritmusát a csapat és sikerült egészen 52-17-ig ellépni.

A folytatásban már nem volt kérdés a gyõztes kiléte. Gyorsan nõtt a különbség, egyre több soproni játékos lépte át a 10 pontos határt. Végül heten is kétszámjegyû ponttal zártak a keretbõl. A legeredményesebb a 19 egységig jutó Határ Bernadett lett. Ami a bevezetõben említett korábbi meccseken sikerült a Vasasnak, hogy elkerülje a nagy arányú vereséget, az ezúttal nem. Az addigi legnagyobb különbséget a harmadik negyed végén 87-28-nál jegyezhettük fel, ekkor 59 ponttal járt elõrébb a Sopron. A záró szakaszban Sara Krnjic szerezte a 100. soproni pontot. Ezt követõen egy kicsit visszaesett a hazai koncentráció, de így is 115-45-ös eredmény született.

Eredmény
UNIQA Sopron – Vasas Akadémia 115-45 (18-12, 34-5, 35-11, 28-17)

Hirdetés