Hirdetés
Archivum

Magabiztos soproni gyõzelem az Euroligában:

:

Hirdetés

A Sopron Basket az Euroliga 8. fordulójában 80-52-re legyõzte a francia Carolo Basket gárdáját. Roberto Iniguez együttese remek csapatteljesítménnyel, szervezett játékkal végig vezetett az összecsapáson.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Sérülések befolyásolták az elmúlt hetekben a Sopron munkáját. A Határ Bernadett ezen a mérkõzésen sem léphetett pályára. A jobb térdében megsérült az egyik szalag, így pár hétre kidõlt. Tina Jovanovic viszont felépült és bevethetõ állapotban várta a 2019-es esztendõ elsõ Euroliga meccsét. Amanda Zahui duplája és Aleksandra Crvendakic triplája vezette fel a találkozót. Három perc telt el, amikor 10-4-nél a vendégek idõkérése miatt állt a játék. A Sopron mindenben riválisa fölé nõtt, már az elsõ negyedben elérte a 10 egységet a differencia. A játékrész végén 22-14 állt az eredményjelzõn. Érdekesség, hogy a kezdõötös a mieinknél csere nélkül játszotta végig az elsõ 10 percet. A soproni dobóformát jól mutatja, hogy a 16 mezõnykísérletébõl 10 sikeresnek bizonyult. A második szakaszra sem változott a mérkõzés képe. A vendégeknek 24-18-nál még akadt több labdájuk ahhoz, hogy közelebb kerüljenek. Innen azonban a félidõig hátralévõ 5 percet 18-7-re hozták a mieink.

Az elsõ félidõt Crvendakic hárompontosa zárta, ami 42-25-ös elõnyt eredményezett. Azt láthattuk a statisztikán, hogy továbbra is extrán dob a Sopron. A 31 mezõnykísérletbõl 17 célt ért. Ezen felül jobban szedték a lepattanókat a mieink és a 10 gólpassz is kiemelést érdemel. A harmadik etapban 15-18 egység között állt be a differencia a felek között. Yvonne Turner hármasa után 57-35-nél lépte át a lélektani 20 pontot a soproni elõny. A harmadik negyed végén már hét triplánál járt a magyar bajnok, végül pedig kilenccel zárt. Az utolsó 10 percnek 61-39-rõl vágtak neki a felek. Bár eddig elsõsorban a támadást méltattuk, de védekezésben is extrát hozott Roberto Iniguez együttese. Végül 52 ponton tartották a mieink a francia alakulatot. A 80-52-es gyõzelem alkalmával a csapatteljesítményt dicséri, hogy heten is betaláltak a keretbõl és négyen legalább 17-es teljesítmény-index értéket jegyeztek. A legeredményesebb Queralt Casas lett, aki egykori csapatának 16 pontot dobott, de kiosztott 7 gólpasszt is.

Eredmény

Sopron Basket – Carolo Basket 80-52 (22-14, 20-11, 19-14, 19-13)
 

Statisztika

Hirdetés