Hirdetés
Archivum

Magabiztos soproni gyõzelem saját nevelésekkel a fõszerepben:

:

Hirdetés

A Fenerbahce otthonában játszott bravúros mérkõzés és a Targoviste elleni rendkívül fontos Euroliga összecsapás között szombaton a Vasas együttesét látta vendégül a Sopron. A találkozón már az elsõ negyedben 20 pontos különbség alakult ki a két együttes között és a Sopron végül 80-38-as gyõzelmet aratott.

Az idei évadban még nyeretlen Vasas ellen az is belefért soproni oldalon, hogy Jelena Milovanovicnak egyáltalán nem kellett pályára lépnie. Shenise Johnson két büntetõjével indult a mérkõzés és 5 perc után már 11-2 állt az eredményjelzõn. Székely Norbert együttese gyorsan döntésre vitte a mérkõzést. A debütáló Kuttor Enikõ találatával 10 perc után már 24-4-es állást jegyezhettünk fel.

A második negyed elsõ felében a Sopron Licskai triplája után 31-6-nál már 25 egységre növelte elõnyét. Licskai remekelt ebben a szakaszban. A csapata 18 pontjából nyolcat egymaga szerzett. A félidõ hajrájában a Vasas kozmetikázott az eredményen, de a szünetben így is 42-17-es állásról fordultak a csapatok.

A harmadik negyedtõl kezdve már csak a különbség volt kérdéses, Pál Szandra duplája után 56-25-nél lépte át a 30 egységet a differencia. A soproni csapatban egyre inkább a saját nevelésû játékosok vették át a fõszerepet és végül 80-38-as végeredmény született.

Székely Norbert pihentette legjobbjait, az Euroliga mérkõzéseken szereplõ kezdõcsapatból Sara Krnjic töltötte a legtöbbet a pályán, szám szerint 17 percet. Zavecz 16, Fegyverneky 14, Johnson 12 percet kapott. A Vasas legeredményesebbje Mansaré Anna volt 9 ponttal, míg soproni oldalon Licskai jutott 16 egységig.

Eredmény
UNIQA Euroleasing Sopron – MKB-Euroleasing Vasas 80-38 (24-4, 18-13, 16-12, 19-9)

A Magyar bajnokság 10. fordulója vasárnap 18 órától a HAT-AGRO UNI Gyõr – Atomerõmû KSC Szekszárd mérkõzéssel zárul.

Hirdetés