Hirdetés
Magyarország

Magabiztos soproni siker

Sopron Basket - Ludovika Csata 75 -43 (12-12, 29-11, 19-8, 15-12)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 18. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
Balog György Attila, Földesi Ádám, dr. Németh Patrik (Németh Csaba János)

Sopron Basket: Magbegor 17, Czukor 8/3, Sitku 4, Brooks 10, Turner 2. Csere: Kunek 13/9, Varga 7/3, Stankovic 8, Böröndy 6.

Ludovika Csata: Fuehring 20/3, Gábor 1, Horváth 3/3, Czank 3, Barnai 2. Csere: Jáhni, Toman D. 4, Szabó 9/3, Boros 1, Kastl.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

A bajnokság 18. fordulójában a Sopron Basket 75-43-ra legyőzte a Ludovika-Csatát.

A szerdai Euroliga találkozón is remeklő Ezi Magbegor szerezte a találkozó első pontjait. A Sopron együttesében ezúttal Fegyverneky Zsófia nem lépett pályára. A Csata az elmúlt két fellépése alkalmával a Győr és a Szekszárd ellen is jó mérkőzést alakított ki. Erre törekedett a címvédő otthonában is. A vendégek első találatát Czank Tímea jegyezte. Ez egy tripla volt, amivel 3-2-re vezetett a Csata. Az első 10 percet pontszegény játék jellemezte. Két-három egységnél jobban csak egy rövid időre tudott ellépni a házigazda. Egészen pontosan Sitku Zsuzsanna duplája után 12-7-nél. Erre a végig agilisen játszó Szabó Fanni felelt egy triplával, majd a negyed végén duplával is. 10 perc után 12-12 állt az eredményjelzőn. Ami az első negyedben nem sikerült a soproniaknak, az a másodikban igen. Dragana Stankovic találata vezette fel a játékrészt, majd egymást követően jött Alice Kunek két triplája és Varga Alíz hármasa. 23-13-nál elérte a lélektani 10 egységet a differencia.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

A második negyedben a Sopron Basket nagy futása 33-15-ig tartott, ami összességében egy 21-3-as széria volt. A félidőig összesen hét pontszerzője lett a soproniaknak. A legeredményesebb a 13 egységnél járó Ezi Magbegor volt. 33-15-nél Sam Fuehring törte meg a Csata kosárcsendjét, de erre egy soproni időkérés után Jelena Brooks és Czukor Dalma válaszolt, amivel 37-17-nél kialakult a 20 pontos különbség. Sam Fuehring a félidő hajrájában triplából és büntetőből is eredményesnek bizonyult, így közelebb hozta társait. Nyolc ponttal éppen az amerikai légiós volt a legponterősebb a vendégeknél. Az első 20 percet Jelena Brooks duplája zárta, ezzel kialakítva a 41-23-as eredményt. Az első 20 percben a 29 mezőnykísérletéből 15-öt értékesített a Sopron, míg a Csatánál 28-ból 7 ért célt. A harmadik negyed elején közel két percig egyik fél sem talált be. Végül Jelena Brooks nevéhez fűződtek az első pontok. Soproni oldalon Yvonne Turner és Dragana Stankovic, a vendégeknél Szabó Fanni és Sam Fuehring felelt a pontokért. Egészen 45-27-ig ezen 18-20 egység környékén billegett a mérkőzés.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

A harmadik negyed második felében Dragana Stankovic, Czukor Dalma, Böröndy Vivi és Varga Alíz révén fogott új lendületet a Sopron. Amikor a hajrában Alice Kunek büntetői célt értek, már a 30 egységet ostromolta a differencia. Végül 60-31-ről vágtak neki a felek az utolsó 10 percnek. A két középső negyedet 48-19-re nyerte a Sopron. A záró szakaszban nem lehetett kérdés a győztes kiléte. Ezi Magbegor és Czukor Dalma gyorsan 30 pont fölé növelte a differenciát. Horváth Bernadett triplájával igyekezett szépíteni a Csata. Ismét megvillant a végül 20 pontig és 15 lepattanóig jutó Sam Fuehring is. Az utolsó öt percbe érve 69-39-nél Gáspár Dávid rendelte magához tanítványait. A hajrá pontszegény játékot hozott, melyet büntetők is tördeltek. A vendégeknél Sam Fuehring keze nem remegett meg, de Böröndy Vivi és Aliec Kunek gondoskodott arról, hogy ezt a negyedet is megnyerje a Sopron, mely végül 75-43-as sikert aratott.

Hirdetés