Hirdetés
Archivum

Magabiztos soproni siker a Polkowice ellen:

:

Hirdetés

Fegyverneky és Krivacevic ponterõs játékának köszönhetõen magabiztos gyõzelmet aratott a Sopron a Polkowice ellen. A lengyel alakulat egy félidõn át jól tartotta magát, de a harmadik etapban Székely Norbert tanítványai bedarálták az ellenfelüket. A vége 75-58-as gyõzelem lett és ezzel életben maradtak a Sopron reményei a csoportból történõ továbbjutásra.

A továbbjutást érõ helyek megszerzése szempontjából kulcsfontosságú mérkõzésre készült szerdán a Sopron. Székely Norbert együttesére a lengyel Euroliga-újonc CCC Polkowice várt, amely szintén egy gyõzelmet szerzett eddig a sorozatban.

Érzõdött a tét a feldobás után, idegesen kezdtek a csapatok, de szerencsére a Sopron nyugodott meg elõbb. 4 perc játékot követõen még 10-8 állt az eredményjelzõn, majd innen egy 10-2-es futással 20-10-re léptek meg Fegyverneky Zsófiék. A távozó Krzysztof Koziorowicz-ot váltó Arkadiusz Rusin idõt is kért, de nem tudott változtatni csapata játékán. A nagy vezetésnek ennek ellenére nem örülhettünk maradéktalanul, mivel Zavecz és a Horti is 2-2 személyi hibát gyûjtött a mérkõzés igen korai szakaszában. Sajnos a negyed végjátéka sem sikerült a legjobban. Zavecz összeszedte a harmadik személyi hibáját, a Polkowice pedig Perovanovic szép megmozdulásai után 25-19-re zárkózott fel.

Nem indult jól a második negyed, mivel Horti 10 másodperc alatt beütötte a harmadik személyi hibáját is. Ekkor érthetõen megtorpant a Sopron, 27-19 után pillanatok alatt 27-25-re jöttek fel a lengyelek. A kispadról érkezve Szabó és Licskai azonban a legjobbkor villant meg, így a vendégek a vezetést már nem tudták átvenni. A folytatásban megtorpantak a csapatok, 31-27-nél befagyott az eredményjelzõ és közel két percen át fejetlenül rohantak a pályán a hölgyek. A nagy káosz után a Sopron rendezte elõbb a sorait és a szünetre Krivacevic egymás után szerzett 5 pontja (két dupla és egy büntetõ) után 38-33-as elõnyre tett szert Székely Norbert együttese.

A harmadik etapban helyreállt a világ rendje. A Sopron játszott minõségi kosárlabdát ezen az estén és alig telt el 2 perc, amikor 46-35-nél 10 pont fölé hízott a differencia. A döntõ pillanatok a harmadik etap felénél érkeztek el. Krivacevic dobása közben Musina szabálytalankodott, majd az orosz hölgy reklamálásért technikait is kapott. Fûrész Diáék ebbõl a mérkõzésszituációból kihozták a maximumot, miután ekkor 52-35-re sikerült ellépni. Az eddig sem túl acélos lengyel gárda teljesen szétesett, ennek megfelelõen állandósult is a differencia a két gárda között. 30 perc után 54-39-re vezetett a Sopron.

Az elõzmények és fõleg a mutatott játék miatt a negyedik szakasz már nem ígért sok izgalmat. A lengyelek azonban másként gondolták és az utolsó etap elején egy utolsó nagy rohamra indultak. Két perc alatt Petronyte, Maltsi illetve Perovanovic is betalált és ezzel 10 pont alá jöttek a vendégek. Székely Norbert idõt is kért, hogy még véletlenül se ismétlõdhessen meg az Orenburg elleni végjáték. A legjobbkor érkeztek Fegyverneky és Krivecevic pontjai, így mielõtt elkezdhettek volna reménykedni a Polkowice játékosai a gyõzelemben, ismét 14-15 egység környékén mozgott a differencia. A végjátékban már csak azért kellett izgulni, hogy a keménységet sem kerülõ lengyel együttes játékosai nehogy sérülést okozzanak. A vége 75-58 lett.

A Sopron helyenként kifejezetten jó játékkal, igazi csapatmunkával szerezte meg második gyõzelmét az idei Euroliga évadban és ezzel életben tartotta esélyeit a rájátszásra. A  legeredményesebbnek a 16 pontos Krivacevic és a 14 pontos Fegyverneky bizonyult. Ki kell emelni Zavecz játékát is, aki faultproblémák miatt 17 percet tölthetett a pályán, de ez idõ alatt nem hibázott dobást és így jutott el 10 pontig. Székely Norbert együttese 2011-ben hazai pályán már nem játszik nemzetközi találkozót, de sikerélménnyel vághat neki négy mérkõzéses idegenbeli túrájának.

Eredmény
UNIQA Euroleasing Sopron – CCC Polkowice 75-58 (25-19, 13-14, 16-6, 21-19)

Statisztika

Hirdetés