Hirdetés
Archivum

Magabiztos soproni siker a rangadón:

:

Hirdetés

Magabiztos játékkal fölényes és megérdemelt gyõzelmet aratott a Sopron a Pécs ellen a nõi kosárlabda bajnokság csúcsrangadóján. A találkozón az elsõ negyedben még vezettek a baranyaiak, de a szünetre ellépett a trónkövetelõ. A harmadik és a negyedik negyedben pedig már nem volt kétséges a gyõztes kiléte és végül 82-65-re diadalmaskodott a hazai együttes. Székely Norbert kezdõötösébõl mindegyik játékos 10 pont felett termelt, míg a pécsiekben a 21 pontos Krnjics tartotta a lelket.

Igazi rangadóként indult a találkozó. Nagy iramban és pontos dobásokkal kezdtek az együttesek, szinte minden támadás után változott a vezetõ személye. A soproniak pontjaiért elsõsorban Holt és Tamane felelt, míg a világbajnok McCoughtry „csak” tökéletesebbnél tökéletesebb gólpasszokkal hívta fel magára a figyelmet. Eközben a pécsi oldalon egy váratlan egyéni teljesítménynek tapsolt a nagy létszámú vendég tábor. Az eddig finoman szólva is hullámzó teljesítményt nyújtó Krnjics klasszis erényeket csillogtatva élt a palánkok alatt. A 22-23-as eredménnyel záruló elsõ szakaszban a sok szép kosár mellett a rengeteg személyi hiba borzolta a kedélyeket. A szigorú játékvezetõi felfogás legnagyobb vesztese Krivacsevics lett, aki 9 perc alatt 3 fekete pontot gyûjtött, nehéz helyzetbe hozva társait és a hazai szakmai stábot is.
 

A második negyedre az iram és a keménység nem csökkent, de már nem találtak a gyûrûbe olyan gyakorisággal a hölgyek. Ahogy teltek a percek úgy lettek egyre pontatlanabbak a vendégek, a hibákat pedig könyörtelenül kihasználta a Sopron. Székely Norbert együttese 4 perc után úgy lépett el 32-25-re, hogy ekkor Zseljko Djokics már túl volt egy idõkérésen is. A pécsiek nem adták olcsón a bõrüket, 34-33-nál már Székely Norbertnek kellett magához hívnia a csapatát. A szünet elõtti percekben úgy nézett ki, hogy tapadni tud riválisára a fekete sereg, de a Sopron amerikai légiósai megrázták magukat és Holt utolsó másodperces triplájával a szünetben 45-36-ra, azaz 9 ponttal mentek Hontiék.

Ha a szünetben a statisztikára rápillantottunk, akkor látható volt, hogy a Sopron csak 5 labdát adott el, míg a nagy hazai ellenlábasa már 10-nél járt ebben a mutatóban. A pécsieket nagy meglepetésre az ekkor már 14 pontos Krnjics tartotta versenyben, illetve a baranyaiak 10-18 arányban hozták a lepattanó csatát is.

Az elsõ félidõ statisztikája

A harmadik negyed sorsdöntõnek bizonyult. A pécsieknél palánk alatt elõbb Túróczi, majd Griffin jutott el négy személyi hibáig, ezzel gyakorlatilag minimálisra csökkentve Zseljko Djokics taktikai variációit. Ennek ellenére percekig még jól tartották magukat a baranyaiak, sõt 47-42-nél a kifejezetten szoros mérkõzésállásra is volt esély. Amikor azonban nagyon kellett, megvillant soproni részrõl McCoughtry. Az amerikai zseni egy videómegosztókra való tökéletes találattal 44-55-nél 10 pont fölé növelte a különbséget az együttesek között. Djokics mindent megpróbált, hogy versenyben tartsa csapatát, de amikor a harmadik szakasz utolsó fél percében kétszer adta el a labdát a Pécs és ebbõl 4 pontot szerzett a Sopron, igazából eldõlt a találkozó.

A negyedik negyed 61-47-rõl indult. Itt már kevés nyitott kérdés maradt, ugyan egy 2-6-os futással még 10 pontra felzárkóztak az ezer sebbõl vérzõ vendégek, de ekkor Székely Norbert egy jó ütemû idõkéréssel remekül nyúlt bele a mérkõzés menetébe. A folytatásban elõbb Griffin, majd Túróczi is kipontozódott és ezzel a szoros vereségre is elszállt minden esélye a bajnoki címvédõnek. Holt és McCoughtry villogott az utolsó 6-7 percben a különbség pedig már nem 10, hanem 15 pont környékén táncolt. Ahhoz, hogy a Pécs megússza a kiütéses vereséget Quigley statisztika javító három triplájára volt szükség, de végül így is 82-65 arányban diadalmaskodott a játék minden elemében jobb Sopron.

A gyõztes csapatból a teljes kezdõ kétszámjegyû pontot termelt. A legeredményesebbnek a 20 pontos McCoughtry és a 19 pontos Holt bizonyult. A pécsiektõl nyugodt szívvel csak Krnjics (21 pont, 7 lepattanó) dicsérhetõ, igaz Quigley is 21 egységig jutott, de pontjait abban a szakaszban szerezte, amikor eldõlt a találkozó. A pécsi vereség elsõdlegesen abban keresendõ, hogy a fiatal szerb center mellett nem volt klasszis teljesítmény a keretben. Iványi Dalma nem talált a gyûrûbe, a hátát fájlaló Fegyverneky 6 pontig jutott, Griffin pedig szép megmozdulásai mellett sem tudott vezérré válni.

Eredmény
 

MKB-Euroleasing Sopron–Pécs 2010 82–65 (22–23, 23–13, 16–11, 21–18)


Statisztika

Hirdetés