Hirdetés
Archivum

Magabiztos soproni siker és 13 tripla Szekszárdon:

:

Hirdetés

Szekszárdon kezdte a szereplését a középszakaszban a Sopron. Igor Polenek együttese már az elsõ negyedben eldöntötte a mérkõzés sorsát és végül 93-68-as gyõzelmet aratott.

Mindkét csapat mérkõzést játszott szerdán. A szekszárdiak Zalaegerszegen arattak bravúrgyõzelmet és ezzel a második helyen fordultak a középszakaszba. A Sopron pedig a Wisla Krakow otthonában szenvedett vereséget. A soproniaknál ezúttal Dragana Stankovic volt a kimaradó légiós, míg a fiatalok szerepeltetését ösztönzõ szabály értelmében egy felforgatott kezdõötöst láthattunk.

A Sopron rendkívül élesen kezdte a mérkõzést és Zsovár triplája után már 9-0-s elõnyben volt. Zele Dorina törte meg a rossz hazai szériát. Zele extra dobóformát mutatott. Az elsõ 20 percben csapata 23 pontjából 17-et egymaga jegyzett. A soproni elõny az elsõ negyedben villámgyorsan nõtt. A vendégek pontosan céloztak távolról, a lefújás pillanatáig 13 tripláig jutottak. Az elsõ szakasz Ciglar hármasával zárult, amivel 31-11-re módosult az állás.

A második negyed elején Simon és Zele pontjaival 33-19-re felzárkzott a KSC. 5 percen át mindössze Hawkins találatával nõtt a soproni pontok száma. Ciglar és Fegyvernejy büntetõivel lendült át a kisebb holtponton a bajnoki címvédõ, majd amikor Faris egy 2+1-es helyzetet értékesített, ismét 20 pont felett járt a differencia. A szünetben magabiztos 47-23-as soproni elõnyt jegyezhettünk fel.

A harmadik negyed elején Fegyverneky Zsófi 3+1-es megoldásával 30 pont fölé nõtt a különbség. Ezt követõen egy-egy remek egyéni villanást leszámítva jelentõsen visszaesett a mérkõzés színvonala. A Sopron gyõzelme nem forgott, de a Szekszárd végig harciasan küzdve 20 pont környékére vissza tudta hozni a különbséget. Igor Polenek mély rotációval dolgozott, érezhetõen szem elõtt tartotta a következõ hetek sorsdöntõ Euroliga mérkõzéseit. Ettõl függetlenül nem egyszer bírálta tanítványait a kisebb figyelmetlenségek miatt.

A záró szakaszban Tianna Hawkins két triplája után ugrott meg ismét a differencia. A Sopron végül 93-68-as sikerrel kezdte a középszakaszt. Hawkins 18, Fegyverneky 15, Faris és Krnjic 14-14 pontot szerzett. A szekszárdiak legeredményesebbje a 24 pontos Zele Dorina volt.

Eredmény

Atomerõmû KSC Szekszárd–UNIQA Euroleasing Sopron 68–93 (11–31, 12–16, 20–19, 25–27)

Hirdetés