Hirdetés
Archivum

Magabiztos soproni siker:

:

Hirdetés

Hiányos összeállításban, a vártnál simábban verte a Sopron a ZTE együttesét a Magyar bajnokság elõdöntõjének elsõ mérkõzésén. A két csapat között már a szünetre 20 pont feletti differencia alakult ki. A címvédõ végül 86-65-ös gyõzelmet aratott.

UNIQA Euroleasing Sopron- ZTE NKK 86-65 (25-13, 26-15, 18-10, 17-27)

Legjobb dobók:

Sopron: Czank 17, Krnjic 16, Kurasova 13

ZTE: Bukovszki 15, Zsovár 13, Vida 12

A Sopron hiányos összeállításban várta a ZTE elleni elõdöntõt. Fegyverneky Zsófia mellett Németh Bernadettre sem számíthatott Székely Norbert. A találkozó elején nagyon jól kezdtek a vendégek a kisebb meglepetésre magas szerkezetben pályára lépõ hazai alakulat ellen. Bukovszki két villanásával 5-0-ra vezetett is a ZTE. A Sopron azonban gyorsan megrázta magát, a kezdeti zalai rohamokra 8-0-val válaszoltak, majd 12-6-nál már Gáll Tamásnak kellett idõt kérnie. Nagyjából eddig volt izgalmas a mérkõzés, az elsõ negyed végére 25-13-as elõnyre tett szert a Sopron.

Ezek a percek a személyi hibákról szóltak, elõbb Czank Tímea, majd Zavecz Hanna is begyûjtötte a harmadik hibáját, de ez sem zökkentette ki a házigazdát. 35-15-nél a 20 pontot is elérte a differencia, miközben már a második zalai idõkérésen voltunk túl. A vendégek kezébõl teljesen kicsúszott a mérkõzés, a ZTE kupa elõdöntõn tapasztalt kemény védekezésébõl ezekben a percekben alig láttunk valamit, ezzel együtt pedig a hazai alakulat nagyon könnyedén jutott el dobóhelyzetig.

A harmadik szakasz 51-28-ról indult. Alig kezdõdött el a játékrész, amikor Gáll Tamás egy jól irányzott mozdulattal akkorát rúgott a labdába, hogy az a tetõszerkezetet súrolta. A ZTE edzõje természetesen a kiállítás sorsára jutott, de a mérkõzés menetén ez a közjáték sem változtatott sokat. A harmadik negyed második felére jelentõsen visszaesett a játék színvonala. A ZTE nem tudott már ritmust váltani, a Sopron pedig igencsak visszavett és a hazaiaknál megnõtt a ki nem kényszerített hibák száma is. Ennek ellenére a Sopron 30 perc után 69-38-as elõnyben volt.

A negyedik szakaszra nyitott kérdések nem maradtak, mindkét csapat érezhetõen tartalékolt a pénteki összecsapásra. A beharangozónkban azt találgattuk, hogy nyerhet-e mérkõzést a ZTE a párharcban, a ma látottak alapján nem valószínû. A Sopron 86-65-ös sikerével 1-0-ra vezet az egyik fél második gyõzelméig tartó párharcban.

Hirdetés