Hirdetés
Nemzetközi Kupák

Magabiztos Szekszárd, fölényes győzelem

Atomerőmű KSC Szekszárd - BC Prometey 106-80 (30-24, 30-25, 27-16, 27-16, 19-15)

Európa Kupa, A-csoport, 1. forduló
Győr
Hasanov Alakbar, Blahout Petr, Vavrova Veronika

KSC Szekszárd: Studer Á. 17/3, Theodorán -, Skorics 12, Krnjics 21, Goree 12/3. Cserék: Bálint -, McCall 14, Friskovec 13/9, Szabó -, Gereben 3/3, Zele 14/6.

BC Prometey: Dubrovina 12/3, Horobets 13/9, James 21/6, Mosby 19, Liubnets -. Cserék: Mollova 15/9, Kondus -, Datsko -, Mosiienko -.

Hirdetés

Miután mindhárom – az Európa Kupában pályára lépő – magyar csapat vereséget szenvedett a nyitónapon, a Szekszárdon volt a sor, hogy az ukrán Prometey ellen javítson a mérlegen.

Studer és Krnjics kosaraira, Dubrovina és Mosby válaszolt. Kapkodva, de nagy iramban kezdtek a csapatok. A Szekszárd tért előbb észhez, Goree és Studer fontos pontjai után időt is kértek a vendégek, 12-7 volt az eredményjelzőn. Az ukránokat elvitte a lelkesedés, James sportszerűtlen faultot kapott, mert visszafutva leterítette Krnjicset. Jól jött ki ezekből a percekből a magyar csapat, 16-7-re léptek meg. 18-9 és 23-11 is volt az előny. Imponáló volt a mieink magabiztossága. Mosby kosarával jött tízen belülre az ukrán csapat, Goree büntetővel válaszolt. A negyed végén jobban koncentrált az ukrán csapat, de a szekszárdi előnyből így is maradt. 30-24.

Studer Ágnes ezúttal is vezér volt – Fotó: FIBA

Gyors kosárváltással kezdődött a második etap. Studer szenzációs triplával növelte az előnyt, de azonnal dobott egy könnyű kosarat Mosby. Djokics Zseljko nem volt elégedett a védekezéssel, időt kért. Négyre jöttek fel a piros mezesek. Friskovec szerzett labdát és dobott egy triplát, mindezt húsz másodperc alatt. A negyed derekán 42-35 volt az eredményjelzőn. Hosszú idő után, Skorics triplája tette közé a tízet. McCall is betalált, időt kértek a vendégek. Studer duplájával folytatódott a mérkőzés, Skorics triplája után pedig már 54-38 volt az állás. McCallt többször is remek helyzetbe hozták a társak, élt is a palánk alatt. A negyed végén gyorsindításból két kosarat is szereztek az ukránok, de az előny így is megnyugtató volt. 60-49.

Jól kosarazott a Szekszárd – Fotó: FIBA

Zele Dorina triplájával indult a második félidő, a játékrész második kosarát is ő dobta. Jól játszottak a magyarok, nem ismertek elveszett labdát, jó védekezéssel több hibát is kikényszerítettek az ukránoktól, akik egyáltalán nem jelentettek veszélyt a gyűrűre. Zele továbbra is ponterősen játszott. 71-53 volt az eredményjelzőm, amikor ismét időt kért az ellenfél. Mollova kosarával folytatódott a találkozó, Goree válaszolt rá., húsz volt ekkor a különbség. A magyar csapat ebben a periódusban többszöt a “közönségnek” is játszott, Studer egy hát mögötti passzal hozta ziccerbe Goreet. 87-75.

Az utolsó negyedre a lényegi kérdések eldőltek, a Szekszárd magabiztosan őrizte húsz pont körüli előnyét. Jobban dobott és védekezett ellenfelénél. Az ukránokat dicséret illeti, mert egy percig sem adták fel a küzdelmet, de esélyük sem volt a remekül játszó magyarok ellen.

Djokics Zseljko csapatában több jó teljesítmény is akadt, Studer és Krnjics formája több, mint biztató a folytatást illetően, de a magyarok csapatként is remekül funkcionáltak ezen az estén.

 

Hirdetés