Hirdetés
Utánpótlás

Magabiztos szekszárdi győzelem a juniorok „B” döntőjén – interjú Studer Zsuzsával:

:

Hirdetés

Az Atomerőmű KSC Szekszárd nyerte a Nemzeti Leány Junior Bajnokság „B” döntőjét. Ezzel a szekszárdiak az országos 9. helyet szerezték meg az idei évadban. Studer Zsuzsa vezetőedzővel értékeltük a nyíregyházi erőfelmérő tapasztalatait.

„Az „A” döntő magasabb rangsorolást jelent országosan, de mondhatom azt: összességében a lányoknak, az egész csapatnak jót tett, hogy három magabiztos győzelemmel tudtuk lezárni a szezont. Mindenkit pályára tudtam küldeni, mindenki tudott bizonyítani. Boldogok vagyunk, hogy így alakult a nyíregyházi torna!” – kezdte visszatekintését a szekszárdiak vezetőedzője.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd mindhárom mérkőzését magabiztosan nyerte. Az egyéni teljesítményeket nézve Szücs Gréta 28.7 pont és 12 lepattanós átlaggal kiemelkedett, de mindig akadt társa, aki fellépett mellé és ez alapozta meg a sikert.

„Szücs Gréta megmutatta valós tudását. Látszódott rajta, hogy a felnőttekkel edz, dolgozik egész évben. Látványosan megmutatkozott, hogy amiket ott tanult, azt junior mezőnyben mennyire ki tudja használni. Ugyanakkor nem mondanám, hogy egyemberes csapat lettünk volna. A többiek is szépen kivették a részüket a győzelmekből. Volt olyan meccs, amikor valaki kicsit gyengébben teljesített, de aztán a következőre ez megfordult. Szépen kiegészítették egymást a lányok és mindig volt valaki, aki hozta még azt a kis pluszt, ami kellett a sikerhez.” – hangsúlyozta Studer Zsuzsa.

Fotó: Nyíregyházi Kosársuli

A számszerű eredményeket figyelve a negyeddöntőben a DVTK Akadémia „B” csapatát 87-26-ra, az elődöntőben a BEAC Újbuda KA „B” csapatát 73-55-re győzték le a szekszárdiak. Az UNI Győr NKA együttesével vívott fináléban pedig 76-56-ra diadalmaskodtak. A KSC minden mérkőzésen 70 pont fölé jutott, mezőnyből 43.2%-kal dobott a tornán, átlagban 17.6 gólpassza volt. A döntőre pedig az eladott labdák számát is sikerült limitálni. A győriek ellen mindössze 11-et rögzítettek a statisztikára.

„A szezon közben nem tudtunk Szücs Grétával együtt edzeni és csak egy-két mérkőzésen léphetett pályára. Az abszolút érződött, hogy amióta vége ért a felnőtt bajnokság, velünk készül. Látványos, hogy ennek a közös munkának köszönhetően a lányok sem voltak megilletődve. Azt fontos kiemelni, hogy pályán kívül nagyon jó a viszony, Gréta is imád velünk lenni, de amikor egy ilyen domináns magas játékos csatlakozik kerethez, meg kell találni a helyét. Minden játékosnak át kell látni, hogy mit vállalhat ő, mikor kell a Grétát megjátszania. Ebben fontos, hogy legyen egyensúly és ezt szépen megtaláltuk, a közös munka során minden rendeződött a döntőre.” – idézte fel Studer Zuszsa, hogy miben érezte a fordulatot a nyíregyházi B-döntőre készülve.

Fotó: Nyíregyházi Kosársuli

Kevés kiöregedője van a szekszárdi junior csapatnak, így a többség jövőre is folytathatja és az idei a tapasztalatokat kamatoztatva előrébb léphet. Éppen ezért lélektanilag is fontos volt, hogy sikerélménnyel záruljon a szezon.

„Egy edző sohasem lehet maximálisan elégedett. Az utolsó mérkőzésre mondhatom azt, hogy csapatszinten jól játszottunk. Az első két meccsen annyira nem, akadozott a játék és volt is hiányérzetem emiatt, de a győzelmeket nem kell megmagyarázni.” – hangsúlyozta Studer Zsuzsa, majd hozzátette:

„Az egész szezont nézve nem tagadom, hogy fáj a szívem, mert ott lehettünk volna akár az “A” döntőben is, ha minden a terveink szerint alakul. Ez ott marad mindenkiben, de arra büszkék lehetünk, hogy a „B” döntőt ilyen magabiztosan a mezőny fölé kerekedve nyertük. Mi voltunk a legmagasabban rangsorolt csapat és ezt meg is tudtuk mutatni. A csapat nagy része még jövőre is pályára léphet a junior bajnokságban. Folytatjuk a munkát. Két nap pihenő után szerdán már újra edzésbe álltunk. Dolgozunk tovább és készülünk a következő szezonra.” – összegzett a szekszárdiak vezetőedzője.

Hirdetés