Hirdetés
Magyarország

Magabiztos szekszárdi siker Győrben

UNI-Győr MÉLY-ÚT - Atomerőmű KSC Szekszárd 59-80 (17-25, 9-18, 14-18, 19-19)

Bajnokság, 6. forduló
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok
Papp Péter, Csabai-Kaskötő Brigitta, dr. Mészáros Balázs (Dernei Gábor)

UNI-Győr MÉLY-ÚT: Weninger 4, Ruff-Nagy 3/3, Török 7/3, Dombai 4, Mompremier 28. Csere: Colley -, Varga 2, Rozmán -, Oroszova 11/9, Milkovic -, Markovic -, Révész -.

Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer 7/3, Miklós 5/3, Friskovic 5/3, Goree 18, Milic 16/3. Csere: Vorpahl 3/3, Gereben 12, Mányoky 2, Bálint 8/3, Krnjic 4.

Fotó: Krizsán Csaba

Hirdetés

A hazai élvonal 6. fordulójában az Atomerőmű KSC Szekszárd idegenben 59-80-ra győzte le az UNI-Győr MÉLY-ÚT együttesét.

A találkozó Beatrice Mompremier ‘gól jó faultjával’ indult, mellyel a Győr meg is szerzett egy két pontos előnyt. Rögtön ezután Weininger Virág is becsatlakozott a pontszerzők sorába (4-0). Ebből a hátrányból támadhatott újra a szekszárdi együttes. Akciójuk végén Nikolina Milic harcolta ki magának két büntető jogát, melyből egyet értékesített is (4-1). A folytatásban felgyorsultak a történések. Előszőr Török Ágnes (UNI-Győr) szerzett egy ziccert, majd Studer Ágnes (KSC) one-man-show-ja következett, hiszen öt pontot szerzett egyhuzamban (6-6). A szekszárdiak 8-6-nál vették előszőr magukhoz a vezetést, Gereben Lívia kosarával. Mompremier hozta a hazai együttest újra egálra, ám ekkor Gereben megint csak csapatának adta vissza az előnyt. Később ehhez Studer büntetői is társultak (8-12). Fej-fej mellett haladt a két együttes, előszőr Török, majd Miklós Melinda talált be a hárompontos vonalról. Az előny maradt a Szekszárdnál (11-15). Cyesha Goree szerzett labdát jó védekezésből, 13-17-re változott az eredmény, így Iványi Dalma kért időt eligazításra. A taktikai szünetből visszatérve a vendégek átváltottak területvédekezésre, melyből sikerült is azonnal labdát, majd pontot szerezniük (13-19). A jó sorozat tovább folytatódott Zseljko Djokic csapata számára. Megint csak Goree talált be, és 13-21-re változtatta a kijelzőn látható eredményt. Ekkor Mompremier adta vissza a hazaiaknak a reményt, egy jól kivitelezett védekezésnek köszönhetően 1:0-ás ziccerből szerzett pontokat, lejjebb faragva a győriek hátrányából. Az utolsó másodpercekbe érkezve mind két fél betalált, így az első negyed 17-25-ös Szekszárdi fore-ral végződött.

Fotó: Krizsán Csaba

A második etapot Mompremier támadófaultja nyitotta. Ebből Zseljko Djokic tanítványainak volt lehetősége támadni, melyből Milic szerzett kosarat. Kialakult a felek közötti 10 pontos differencia (17-27). Erre nem győri oldalról jött a válasz, hanem a vendégektől jött a ráadás, ugyanis Milic megint csak betalált, ezúttal egy triplát értékesített (17-30). Annak ellenére, hogy a vendégek zónavédekezést alkalmaztak, elképesztő agresszivitással dolgoztak a pályán, amivel a Győr számos támadását meg is hiúsították. Végül Weininger szerzett további hazai pontokat. Újabb győri időkérés következett a játékrész közepénél járva, miután Gereben egy 2+1-es akciót értékesített. Az eredmény 19-34-re változott a felek között. Visszatérve a vendégek újból taktikát váltottak, ezúttal egészpályás letámadásra váltották át védekezésüket, egy győri támadás erejéig. A szekszárdiak dominanciája volt érezhető a pályán. 23-37-es állásnál Zseljoko Djokic kérte ki első idejét. A folytatásban a szekszárdiak jól kivitelezett zónájának ellenére Ruff-Nagy Dóra talált be a tripla vonal mögül, így a hazaiak 10 pontra zárkóztak fel. Ezt követően azonban szekszárdi futam következett, pontosítottak mind a védekezésükön, mind pedig a támadásukon és 26-41-re szakadtak el ellenfelüktől. A hátralévő egy percben továbbra is inkább a vendégek érvényesítették az akaratukat, végül 26-43-ról fordulhattak a felek.

Fotó: Krizsán Csaba

A második félidőt Sabina Oroszova hárompontosa indította, melyre azonnal Miklós Melinda válaszolt közelijével (29-45). Ekkor Mompremier harcolta ki két büntető jogát – amikből egyet értékesített – majd újra Oroszova talált be távolról (33-45). Ha összesítést nézünk, a nagyszünetből a győriek érkeztek vissza jobb ritmusban, ugyanis az első percekben egy 7-2-es futammal indítottak. Ám a vendégeket sem kellett félteni, magasabb sebességbe kapcsoltak és visszaállították a felek közötti 16 pontos differenciát (33-49). Mompremier büntetőből szerzett pontja, illetve Oroszova kosara faragott le a győri együttes hátrányából (40-52). Remek ritmusban zajlott a találkozó, mind a két csapat maximális küzdelmet tanúsított. 40-56-nál Iványi Dalma kért időt. Két perccel a negyed vége előtt Mányoky Réka szerezte meg első kosarát, majd jó védekezésből kétszer is labdát szerzett a szekszárdiaknak. Gereben Lívia kosarai regisztrálta a 21 pontos különbséget a felek között. Ez a differencia a játékrész végéig már nem is változott, 40-61-ről kezdődhetett a mérkőzés záró szakasza.

Fotó: Krizsán Csaba

Az utolsó játékrészt Milic gyűrű alatti megmozdulásával indult, melyet Varga Zsófia sikeres büntetői váltottak fel (42-63). Ezt követően Milic újból betalált, és ezzel – Goree-hoz hasonlóan – elérte a 16 dobott pontot. Egy viszonylag hosszabb periódus következett további kosarak nélkül, majd Mompremier tempójával a Győr megint csak megtörte a felek közötti 20 pontos különbséget (46-65). Kicsivel több, mint öt perccel a találkozó vége előtt a vendégek kértek időt. A következőkben Bálint Réka szerezte meg első kosarát, három pontot adott a szekszárdi előnyhöz (46-68). Ekkor Leslie Vorpahl is pályára lépett, mellyel Zseljko Djokic hivatalosan is pályára küldte minden egyes nevezett játékosát. A folytatásban – bár az UNI-Győr MÉLY-ÚT hősiesen küzdött – sajnos érdemben nem tudtak közelebb kerülni az Atomerőmű KSC Szekszárd csapatához, így Győrben a bajnokság 6. fordulója 59-80-as szekszárdi győzelemmel zárult.

Érdekesség még, hogy mindkét csapat minden játékosa pályára lépett, illetve mindenki szerzett pontot is. A szekszárdi oldalon Cyesha Goree 18, Nikolina Milic 16, Gereben Lívia pedig 12 egységig jutott, míg a győriek soraiból Beatrice Mompremier nyújtott extra teljesítményt, 28 pontot jegyzett fel neve mellé.

Fotó: Krizsán Csaba

Hirdetés