Hirdetés
Magyarország

Magabiztos Vasas-os győzelem Kozármislenyben

PINKK Pécsi 424 - Vasas Akadémia 61-91 (12-26, 22-7, 12-25, 15-33)

Bajnokság, 18. forduló
Kozármisleny, Kozármislenyi Sportcsarnok
Söjtöry Tamás Ferenc, Szilágyi Bálint, Horváth Csongor Béla (Maár Gábor)

PINKK Pécsi 424: Mujovic 20, Szűcs -, Jáhni 5/3, Vincze 9, Davis 14. Csere: Horváth -, Révész 2, Tenyér 1, Zsilinszky 10/3, Borbás -.

Vasas Akadémia: Smailbegovic 8/6, Papp 9, Heljic 18/3, Tóth 21, Madár E. 16. Csere: Bach 9/3, Dúl -, Nagy -, Salamon 6, Radócz 4/3.

Hirdetés

A bajnokság 18. fordulójában a Vasas Akadémia 91-61-re múlta felül a PINKK Pécsi 424 együttesét.

A mérkőzés feldobását a vendégek nyerték a találkozó első támadásából Sara Heljic szerzett kosarat. Ezt követően a pécsieken volt a sor, Davis találatával pedig 2-2-nél ki is egyenlítettek. Ezután Madár Eszter, majd ismételten Davis volt sikeres. A találkozó elején még fej-fej mellett haladtak a felek, egészen addig, míg Milos Pavlovic tanítványai hat ponttal megléptek (8-14). Ekkor megint csak Davis pontjai következtek. Együttese hátrányából azonban nem tudott ledolgozni az amerikai légiós, hiszen kontrába Smailbegovic szerzett kosarat a túloldalon, méghozzá távolról (10-17). Tóth Orsolya ziccer találata után – 10-19-nél – a PINKK vezetőedzője, Kovács Dénes kérte ki első idejét, hogy rendezze újdonsült csapata sorait. A negyed hátralévő idejében a Vasas tovább folytatta domináns támadójátékát, míg a pécsieknek csupán büntetőkből sikerült találatokat szerezniük. Összességében tehát kialakult a 10 pont feletti különbség is, a második felvonás pedig 12-26-os állásról folytatódhatott.

A játékrész Davis akciójával indult – ez azonban közel sem volt elég ahhoz, hogy a hazai együttes tíz pont alá tudjon férkőzni. Az áttörést végül Zsilinszky Lilla hárompontosa és Mujovic közeli dobása jelentette, amikkel a PINKK 19-26-ra változtatta az állást. A Vasas továbbra sem találta a ritmust, illetve védekezésben is egyre több hibát követtek el. Legtöbbször a lepattanózásban maradtak alul, mely lehetőséget adott a pécsieknek, hogy könnyű kosarakat szerezzenek. Válasz ezután sem a pestiektől érkezett, dobás közben Sara Heljic-et faultolták, amiért két büntetőt dobhatott. Mind a kettő bement neki, azonban a következő támadás során már vendég oldalon is született kosár, így maradt a nyolc pont a PINKK hátránya (20-28). Az negyed ötödik percébe érkezve Papp Dia dobhatott ismét büntetőket. A folytatásban bár a differencia nem lépte át a 10 pontot, mégis a határon táncolt. Egészen addig, míg a hazaiak rohamot nem indítottak – ezzel pedig négy pontra zárkóztak fel. A második taktikai szünet a találkozó során 29-33-nál következett. A következőkben a reflektorfény a pécsiekre ugrott. Alig egy percre a nagyszünettől ismételten időkérésen volt a sor – ezúttal Milos Pavlovic részéről – ugyanis a pécsiek nemcsak, hogy kiegyenlítettek, de 34-33-nál át is vették a vezetést Mujovic vezérletével. A pécsiek légiósa 17 perces játékideje alatt 10 pontnál járt a mezőny legjobbjaként.

A mérkőzés elejéhez hasonlóan a második félidőt is a Vasas Akadémia nyitotta meg. Ezúttal azonban nem az első, hanem a második támadásukból született találat, így az egy pontos előnyt már a harmadik negyed elején visszavette Milos Pavlovic együttese. Az öröm azonban nem tartott sokáig, hiszen pécsi oldalról – a változatosság kedvéért Mujovic-tól – jött is a válasz. 38-35-nél Davis volt sikeres, ezután pedig Madár Eszter találatai következtek – a vendégek ismét átvették a vezetést. Később Davis kosara bár egyenlített (40-40), a mérkőzés egy 6-0-ás pesti hajrával folytatódott. A rohamot végül Kovács Dénes időkérése szakította félbe (40-46). A folytatásban sem a PINKK-nek kedvezett a szerencse – a vendégek ismét 10 pont fölé növelték előnyüket. 42-55-nél Bach Bogi követett el személyi hibát, amiért Mujovic dobhatott két büntetőt – közben Dúl Terka szenvedhetett sérülést, ugyanis a pályáról már kézben vitték le. A hátralévő időben a találkozó képe nem változott. Dúl elvesztésével a vendégek méginkább feltámadtak, és a játékrész 46-58-as eredménnyel végződött.

A záró szakasz elején a Vasas 7-0-val folytatta az előző negyedben megindított rohamát. Kovács Dénes ezt 46-65-nél szakította meg időkérésével, visszatérve pedig Zsilinszky Lilla meg is szerezte csapata első kosarát. Azonban a vendégeket ez sem lassította. Tóth Orsolya sikeres középtávolijának köszönhetően a különbség túllépte a 20 pontot (48-69), majd pörgős végjátékhoz méltóan megkezdődött az adok-kapok játék. 53-72-nél ismét Mujovic volt sikeres, amivel a huszadik dobott pontját szerezte meg. A mérkőzés hajrájában sem lassított a tempón Milos Pavlovic együttese, a negyven perc leteltével pontosan 30 pontra növelték előnyüket, a végeredmény tehát 61-91 lett a Vasas Akadémia javára. A budapestiek közül hárman is kétszámjegyű dobott pontig jutottak, ami nagyban közrejátszott a sikerükhöz.

Hirdetés