Hirdetés
Archivum

Magabiztosan érvényesítette fölényét az ANB döntõjének elsõ meccsén a BEAC:

:

Hirdetés

Az ELTE-BEAC Újbuda végig vezetve 93-64-es gyõzelmet aratott a TFSE otthonában és ezzel 1-0-ra vezet az ANB döntõjében. Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc második találkozóját jövõ héten szombaton a Gabányi László Sportcsarnokban rendezik.

Fotó: BEAC/Girgász Péter

Fotó: BEAC/Girgász Péter

A mérkõzést felvezetõ rövid írásunkat arra építettük, hogy a papírforma szerint az élvonalbeli tapasztalatból adódóan hatalmas esélyes a BEAC, de figyelembe kell venni, hogy hosszú szezon végén rendezik ezt a párharcot. Barnai Judit duplája vezette fel a mérkõzést és nem telt el 3 perc, amikor már hazai idõkérés miatt állt az összecsapás. A BEAC játékban klasszis különbséget mutatva 20-2-vel indította a finálét. Ezt követõen ugyan a TFSE zárkózott, de 10 perc után így is 25-13 állt az eredményjelzõn.

A második negyed elején is tovább nõtt a különbség a két együttes között. Pusztai Petra duplájával 42-22-nél érte el a 20 egységet a differencia. A félidei 54-28-as állást Lelik Réka triplája alakította ki, aki ezzel ekkor már 14. pontját szerezte ezen a délutánon és volt 7 gólpassza is. Mellette Suppán Anna 9, Barnai Judit és Pusztai Petra 8-8 pontnál járt. Kiemelkedõ dobóteljesítményt nyújtott a BEAC, csapatszinten 39 mezõnykísérletbõl 24 lett sikeres. Ezt pontosságban megközelíteni a TFSE részérõl egyedül Miháczi Diána tudta.

A harmadik negyedben már nem volt kérdés a gyõztes kiléte. A meccs nagyjából 25-30 pontos különbség között állt be. A TFSE valamivel csökkentette az eladott labdái számát (az elsõ félidõben 14 volt, a másodikban 10), ezen felül a hazai dobóteljesítmény egy kicsit feljavult (az elsõ félidõben 25-bõl 10 mezõnykísérlet bizonyult sikeresnek a másodikban 31-bõl 15) és ez eredményezte, hogy nem nõtt tovább a differencia.

A BEAC keretébõl végül hatan is kétszámjegyû ponttal zártak és a csapatteljesítményt mindennél jobban megmutatja a 23 gólpassz. A záró szakasznak 77-48-ról vágtak neki a felek. A végeredményt Pusztai Petra triplája alakította ki. Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharcban ezzel a sikerével 1-0-ra vezet az ELTE-BEAC Újbuda, mely egy hét múlva szombaton hazai pályán megszerezheti a bajnoki címet.

Eredmény
TFSE – ELTE-BEAC Újbuda 64-93 (13-25, 15-29, 20-23, 16-16)

Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 az ELTE-BEAC Újbuda javára.

Statisztika

Hirdetés