Hirdetés
3x3

Magabiztosan érvényesítette fölényét USA

USA - Magyarország 20-10

FIBA 3x3 World Cup 2023
Bécs
Yuyen Su, Donald Francis Quinn

USA: Linnae Harper 8, Cierra Burdick 3, Cameron Lee Brink 4, Hailey Van Lith 5.

Magyarország: Pusztai Petra 1, Papp Dia 7, Hegedűs Janka 1, Böröndy Vivi 1.

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Hirdetés

A bécsi 3×3-as világbajnokságon a második csoportmérkőzésén a magyar válogatott 20-10-re alulmaradt az Egyesült Államok válogatottjával szemben. A mieink így egy győzelemmel és egy vereséggel zárták az első napot. Folytatás csütörtökön, amikor Csehország és Kanada lesz a rivális.

Bár a világbajnokságon nincsenek WNBA-s játékosok, de így is jó erőkből áll az amerikai válogatott és ezt bizonyították is, miután gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést. Egészen pontosan a mérkőzés első két percében 4-0-s előnybe került USA. A mieink első pontját Papp Dia szerezte, de erre két gyors amerikai válasz érkezett. 6-1 után ismét Papp Dia talált be, így 6-2-ről jött el az első megszakítás. Nagyon fontos kiemelni, ha kedvezőtlenül is alakul a játék képe, minden szerzett pontnak lehet jelentősége.

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Az első megszakítás után visszatérve a pályára Pusztai Petra és Böröndy Vivi 6-4-re felhozta a mieinket. Még volt labdája a magyar csapatnak, hogy tovább faragja a hátrányát. Ezzel nem sikerült élni, ismét megugrott 8-4-re USA. Papp Dia egy középtávolival és egy büntetővel tartotta látótávolságban csapatunkat, de a második megszakításhoz már így is 11-6-ról érkeztünk.

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Az utolsó három percben gyorsan nőtt a különbség. 16-6-nál 10 egységgel járt előrébb riválisunk. Papp Dia törte meg a kosárcsendet, de ezt követően egy duplával egy labdára került a győzelemtől USA. A végjátékban Hegedűs Janka villant meg a mieinktől. Igyekeztünk távoli kísérletekkel faragni a különbségen. Papp Diát egy ilyen közben nagyon rossz ütemű faulttal találták el. Szerencsére nem lett belőle sérülés, két büntető viszont igen, így 10 szerzett ponttal zárt válogatottunk. USA végül nem érte el a 21 pontot, de ettől függetlenül magabiztos és megérdemelten 20-10-es sikert aratott.

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Hirdetés