Hirdetés
Magyarország

Magabiztosan hozta a kötelezőt a Sopron Basket

Sopron Basket - VBW CEKK Cegléd 92-56 (27-16, 21-8, 19-12, 25-20)

Bajnokság, 7. forduló
Sopron, NOVOMATIC Aréna
Györfy Rúben, Horváth Csongor Béla, Földesi Ádám (Forrai Sámuel)

Sopron Basket: Williams -, Fegyverneky 7/3, Varga A. 10, Jovanovic 9, Határ 16, Csere: Peddy 18/9, Sitku -, Brooks 17/3, Gaye 11, Varga S. 4.

VBW CEKK Cegléd: Kobolák -, Szabó Fa. 10/6, Rakita 4, Szabó Fl. -, Manis 22/9. Csere: Szabó P. 5/3, Katona 4/3, Szabó D. 2, Baugh 2, Viszmeg -, Szirony 3/3, Laufer 4.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

A magyar bajnokság hetedik fordulójának nyitó mérkőzésén a Sopron Basket 92-56-ra múlta felül a VBW CEKK Cegléd együttesét.

A mérkőzés feldobását követően rögtön a hazaiak szereztek pontot Határ Bernadett büntetőiből, mely után Nevena Jovanovic ziccere következett. Ekkor Szabó Fanni is betalált a Cegléd oldaláról, így 3-2-re módosult a találkozó kezdeti eredménye. Jovanovic hárompontosán, illetve Határ ziccerén volt a sor, majd Lauren Manis 2+1-es akciója után 8-5-öt mutatott a kijelző. Fegyverneky Zsófia tripláját követően Hegedűs Péter vezetőedző kért időt (13-5). A rövid taktikai eligazításból visszatérve Jelena Brooks szerzett pontokat, mellyel kialakult a felek közötti 10 pontos differencia (15-5). A különbséget Manis törte meg távoli dobásával, melyhez hozzáadódott Szirony Dorina hárompontosa is, ekkor 17-11-et mutatott az eredményjelző tábla. Manis közelijével négy pontra zárkózott fel a Cegléd (17-13). Ekkor Shey Peddy állt be a pontszerzők sorába, de Lauren Manis hárompontosával újból négy ponton volt a Cegléd (20-16). Ezután a Sopron Basket egy 7-0-ás hajrát produkált, – visszaállították a 10 pont feletti különbséget – és a mérkőzés első negyede 27-16-al végződött.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

A folytatásban egyre jobban kijött a papírforma, egyértelműen a soproniak dominálták a parkettet. A második játékszakasz első pár percében 11-0-val kezdtek a hazaiak, így a felek közötti különbség 20 pont fölé emelkedett (38-16). A mérkőzés ezen pontján Határ Bernadett egymaga 12 egységig jutott. Ekkor Szabó Dóra talált be a ceglédi oldalról (38-18). Határ újabb ziccerét és Szabó Fanni hárompontosát követően, 40-21-nél, ezúttal Gáspár Dávid kért időt. A rövid szünet után a Sopron egy újabb hajrába kezdett, ám Victoria Baugh és Katona Szidónia közbeszólt pontjaikkal. A differencia ennek ellenére 20 pont felett maradt, 48-24-ről fordulhattak a csapatok.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

A harmadik negyedet Jelena Brooks hárompontosa indította, melyet Határ Bernadett gyorsindításból szerzett ziccere követett (53-24). Végül a differencia Brooks újabb kosarával lépte át a 30 egységet (55-24). 61-32-nél Jelena Brooks 15 pontot jegyzett fel neve mellé, amivel a mezőny egyik legtöbb pontot szerzett játékosa lett, Határ Bernadett mellett, aki pedig 16 egységig jutott. A felek közötti nagyszámú különbség ellenére a Cegléd elfogadhatóan tartotta magát a mérkőzés harmadik játékrészében. Negyedre lebontva csupán 19-12-re veszített a vendég csapat, amely egy egész jó teljesítménynek mondható a Cegléd részéről. A mérkőzés ritmusa azonban a záró szakaszban sem alakult másként. A soproniak tovább folytatták dominanciájukat, és annak ellenére, hogy mennyit mutatott az eredményjelző, egy pillanatra sem engedtek ki. Maximális fókuszt tanúsítottak mind védekezésben, mind pedig támadásban, és egy pillanatra sem adtak esélyt a Ceglédnek a felzárkózásra. 75-42-nél végül a vendégek vezetőedzője kért egy szusszanásnyi időt csapat számára. A folytatásban a 40 pontot is elérte a találkozó résztvevői közötti különbség (90-49), amit bár a Sopron nem tudott megtartani a mérkőzés végéig, ennek ellenére is egy magabiztos soproni győzelem született. Hazai pályán a Sopron Basket 92-56-ra győzte le a VBW CEKK Cegléd együttesét.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés