Hirdetés
Archivum

Magabiztosan lett bajnok a Valencia:

:

Hirdetés

Nem született meglepetés Spanyolországban, az EuroLiga döntõs Valencia 2-0-s összesítéssel nyerte a bajnoki döntõt a Salamanca ellen.

A spanyoloknál is a fáradság témája uralta a beharangozókat a bajnoki finálét megelõzõen. Amíg a Salamanca viszonylag kipihenten várta a döntõt, addig a Valencia egy EuroLiga Final Four megpróbáltatásaival a lábában és egy három nappal késõbb véget érõ elõdöntõvel hangolt a találkozóra. Minden elõzmény ellenére a szakemberek a Valenciát tartották az esélyesebbnek, mivel a két gárda legutóbbi négy összecsapásán Valdemoroék diadalmaskodtak.

Az elsõ találkozón nem volt esélye a Salamancának, sõt klasszis különbség mutatkozott a küzdõ felek között. A szoros elsõ negyedet követõen, a második 10 percben egy 10-0-s futással eldöntötte az elsõ mérkõzés sorsát Isma Canto gárdája. 25 perc játék után pedig 49-31-re ment az EuroLiga ezüstérmese, sõt a harmadik negyed vége felé 20 pont felett táncolt a különbség.

Az utolsó 10 percben egy hatalmas, 16-0-s rohanást produkált a Salamanca, de a Valencia nem tudott annyira leengedni, hogy elherdálja tetemes elõnyét. A találkozón Belinda Snell és DeLisha Milton-Jones remekelt, ketten együtt 47 pontot szereztek. A második oldalon a 19 pontig jutó Sancho  Lyttle emelkedett ki. Paradox helyzet kerekedett a lefújást követõen, egyik mester sem lehetett elégedett, Valenciában legalább az eredménynek örülhettek, de a mérkõzés két mentálisan és fizikálisan is leeresztett hölgykoszorú csatáját hozta.

A második mérkõzés szerencsére sokkal inkább döntõt idézõ hangulatot hozott. Salamancában, a testvérvárosról, Würzburgról elnevezett arénában telt ház és fantasztikus hangulat uralkodott. Talán a közönség, talán az elsõ meccs váratlanul sima fiaskója miatt, de egy sokkal dinamikusabb Salamanca szaladt ki a pályára. Úgy nézett ki, gyorsan el is dõl a csata, a második negyed utolsó szakaszában 40-26-ra is vezetett a hazai alakulat. A nagy elõny azonban már a szünetre sem tartott ki. Egy 9-4-es rohanást követõen 44-35-ös állás mellett vonultak pihenõre a hölgyek.

A harmadik negyedben is folytatódott a Valencia feltámadása, a 27. percben 49-48-nál gyakorlatilag utolérte ellenfelét Isma Conat gárdája. Ezt követõen fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az utolsó 30 másodpercben 66-69-es valenciai elõnnyel fordultak a csapatok, de Domínguez triplájával egyenlített a Salamanca. Az ellentámadás alkalmával Podrug 10 másodperccel a rendes játékidõ vége elõtt szabálytalankodott, hogy legyen még esélyük támadni. A büntetõhöz a biztos kezû Palau állt oda, de a kezei megremegtek, mindkét büntetõt kihagyta. A lepattanót azonban megszerezte a Valencia, ám Snell dobása lepattant a gyûrõrõl, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás hosszú gólcsenddel indult, majd Snell és Erika De Souza találataival elhúzott 5 ponttal a vendég együttes. ASalamnca mindent megpróbált. de már nem volt visszaút. 76-81 lett a vége, nyert és bajnok a Valencia.

Eredmények

CIUDAD ROS CASARES VALENCIA – PERFUMERIAS AVENIDA 78 – 69
PERFUMERIAS AVENIDA – CIUDAD ROS CASARES VALENCIA 78 – 82

Hirdetés