Hirdetés
Archivum

Magabiztosan menetel a Baylor és a Connecticut:

:

Hirdetés

Számtalan mérkõzést rendeztek az egyetemi bajnokságban a hétvégén. Az alábbiakban az érdekesebb találkozókat emeltük ki.

Egy nagyon szomorú mérkõzéssel kell kezdenünk. Az Oklahoma State lejátszotta elsõ találkozóját Kurt Budke vezetõedzõ és segítõje Miranda Serna tragédiája óta. Szívszorító este volt, megjelent a csarnokban az elhunyt vezetõedzõ felesége, akihez egyesével vonultak oda a csapat tagjai. A nehéz körülmények ellenére az Oklahoma State magabiztosan 59-35 arányban verte a jóval alacsonyabban jegyzett Coppin State csapatát.
 

Pályán volt természetesen az elsõ helyen ragsorolt Baylor is, akik a hatodik helyen rangsorolt Tennessee Lady Volunteers együttesét látták vendégül. Az összecsapáson sokáig a Tennessee akarata érvényesült, a második félidõ elején még 39-31-re vezettek. Ezt követõen azonban egy 11-2-es futással a Baylor átvette a vezetést, amit már ki sem engedtek a kezükbõl. A vége 76-67-es Baylor siker lett és ezzel az elsõ helyen rangsorolt együttes az idei szezonban már két top10-ben rangsorolt gárdát verte meg. A gyõztes csapat legjobbja természetesen Brittney Griner volt, aki úgy szerzett 26 pontot, hogy abból 17-et a második félidõben dobott.

Ezen találkozó elõtt mindkét csapat „We Back Pat” feliratú felsõben futott ki a pályára a bemutatásnál. Ezzel fejezték ki az együttesek, hogy támogatják Pat Summit edzõnõt, akit a nyáron demenciával diagnosztizáltak. Az ilyen felirattal ellátott pólók megvásárolhatóak és az ebbõl befolyó összeget az Alzheimer-kor kutatást támogató szervezeteknek utalják. Eddig 75000 dollárt jutattak el két szervezetnek az akció kezdeményezõi.

A Connecticut a World Vision Classic torna keretében szombaton és vasárnap is játszott, de két jóval alacsonyabb jegyzett ellenféllel. Geno Auriemma gárdájának szombaton a Buffalo Bulls volt az áldozata. Ekkor a 30 pontot szerzõ Tiffany Hayes vezérletével 90-34-re nyert a Connecticut. Vasárnap a Dayton Flyers megúszta 40 pontos veréssel. A 78-38-as végeredményt hozó összecsapáson a Connecticut legjobbjának az elsõéves Kaleena Mosqueda-Lewis bizonyult 23 ponttal.


A játéknapok teljes eredménylistája elérhetõ ITT

A konferenciák állása elérhetõ ITT
 

Hirdetés