Hirdetés
Magyarország

Magabiztosan nyert a BEAC, matematikailag is biztosította jövő évi élvonalbeli tagságát

ELTE BEAC Újbuda - ZTE NKK 83-45 (22-6, 16-12, 18-14, 27-13)

Bajnokság, Play-Out
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok
Csabai-Kaskötő B., Balogh Gy., Varga-Záray K. (Zalai Á.)

ELTE-BEAC Újbuda: Czank 4, Koch 9/9, Boros 4, Mérész 17, Smith 12. Csere: Dénes 2, Dusanic 11, Laufer 5, Zsámár 2, Juhász 7, Szabó D. 7, Galántai 3.

ZTE NKK: Dzombeta 10, Kulcsár, Mányoky 8/6, Szabó 8, Tuchscherer 11/6. Csere: Horváth F., Saad 8/6, Dömötör, Horváth F.

Hirdetés

Az alsóházi rájátszás második fordulójában az ELTE-BEAC Újbuda 83-45-re legyőzte az ZTE NKK csapatát. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a BEAC megőrzi élvonalbeli tagságát.

A házigazda második mérkőzésére készült a play-out során, míg a ZTE ezzel a találkozóval debütált a bajnokság ezen szakaszában. Azt már a feldobás előtt el lehetett mondani, hogy bármilyen arányú BEAC siker esetén a fővárosi gárda matematikailag is megőrzi élvonalbeli tagságát. Már az első percekben egyértelművé tette Balogh Judit együttese, hogy élni szeretne a lehetőséggel. Négy perc alatt 7-0-ra léptek el a hazaiak. Ambrus Péter időt kért, de a folytatásban is lendületben maradt a BEAC és egészen 13-0-ig tartott a nagy sorozata. Mányoky Judit büntetői jelentették a ZTE első pontjait, de erre Szabó Dóra azonnal triplával válaszolt. 10 perc után 22-6 állt az eredményjelzőn.

A második negyedet Mérész Beatrix és Galántai Alma egy-egy találata vezette fel, így 26-6-nál már 20 pontos differenciát rögzíthettünk. A folytatásban Gabriella Saad és Deanna Tuchscherer tripláival igyekezett felzárkózni a ZTE. A kanadai fiatal kétszer is eredményes volt távolról, így 28-15-nél már hazai időkérés szakította meg a játékot. Nem tudott közelebb kerülni ennél a 13 pontnál a ZTE. Rendezte sorait védekezésben a BEAC és újra ellépett. A félidő hajrájában Koch Dóra két triplája már 38-15-re módosította az állást. Az első 20 percet Mányoky Judit hármasa zárta, de így is 38-18-ra ment a házigazda. Nem változott a játék képe a harmadik etapban sem. Gabriella Saad triplája vezette fel a játékrészt, de 17 egységnél közelebb a ZTE nem tudott felkapaszkodni.

Koch Dóra megszerezte harmadik hárompontosát és újra visszaállt a 20 pontos differencia. A végeredményben megjelenő jelentős különbséget a harmadik negyed hajrájában indított futással alakította ki a BEAC. Balogh Judit tanítványai 49-32 után 7-0-val zárták ezt a szakaszt, amivel 56-32-re léptek el. Ehhez a negyedik negyed elején még hat pontot tettek hozzá, 62-32-re módosítva az állást. Innentől nem volt kérdés a győztes kiléte. A végjátékhoz közelítve már mindkét csapatból minden nevezett játékos lehetőséget kapott a bizonyításra. A BEAC felszabadult játékkal zárta le a mérkőzést, még az utolsó öt percben 70-40 után is tudta növelni az előnyét.

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

Hirdetés