Hirdetés
Magyarország

Magabiztosan nyert a DVTK a BEAC otthonában

E.ON ELTE BEAC - DVTK HUN-Therm 51-78 (11-19, 15-20, 8-19, 17-20)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 1. forduló
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok
Lengyel Ádám József, Sörlei Attila, Gruber Nikolett Lilla (Sarkadi-Nagy Ágnes)

E.ON ELTE BEAC: Angyal 9, Morgan 9/3, Gábor 4, Tóth F. 6, Pavić 8. Csere: Milkovics, Juhász 2, Orosz 2, Katona 2, Ozola 7/6, Drahos 2.

DVTK HUN-Therm: Aho T., Aho N. 10/6, Charles 15/3, Jovanović, Garbin 12/3. Csere: Lelik 12/6, Tadić 6, Kányási 9/3, Toman 6, Tenyér 3/3, Vég-Dudás 2, Oláh 3/3.

Fotó: Girgász Péter / E.ON ELTE-BEAC

Hirdetés

A bajnokság első fordulójában a DVTK HUN-Therm 78-51-es győzelmet aratott az E.ON ELTE-BEAC otthonában.

Darcee Garbin ott folytatta, ahol a sikerrel megvívott Euroliga selejtezőn abbahagyta. A 2+1-es megoldásával rögtön az összecsapás legelején előnybe került a DVTK. A hazaiak első találatát Tóth Franka szerezte és ezzel a BEAC szépített. Sőt, a hazaiak új lendületet vettek és 11-5-re fordítottak. Kolby Morgan remekelt, aki 5 pontot szerzett ezen futás alkalmával. A DVTK még időben megfogta a mérkőzést. A sérülése után visszatérő Ana Tadic büntetői törték meg a vendégek kosárcsendjét. Majd jött Lelik Réka öt pontja, amivel 12-11-nél már a diósgyőrieknél volt az előny. Ez összességében 14-0-s futást vezetett fel. Az első negyed végén 19-11-re ment a DVTK, melynek legeredményesebbje a 7 pontos Aho Nina volt. A második etap elején Lelik Réka is megszerezte a 7. pontját, így 21-11-nél 10 egység választotta el a feleket.

Fotó: Girgász Péter / E.ON ELTE-BEAC 

A BEAC igyekezett a lépést tartani, Tóth Franka, Orosz Zsófia és Juhász Angéla is megvillant. Katrina Ozola triplája pedig 23-20-ra hozta fel a Mészárosné Kovács Andrea tanítványait. A DVTK az első negyedhez hasonlóan a második etapban is egy nagy futással reagált riválisa felzárkózására. Egészen pontosan 10-1-es sorozattal. Ennek köszönhetően pedig a nagyszünetig már végig kétszámjegyű differencia határozta meg a találkozót. A félidőben 39-26-ra vezetett a DVTK. Kaila Charles volt a legeredményesebb 8 ponttal, de a 39 szerzett pont összesen hét játékos között oszlott meg, ami igazán mutatja az idei DVTK erejét. A BEAC-nál a csapatkapitány Angyal Barbara járt 7 egységnél. A döntést végül a harmadik negyed eleje hozta el. Kányási Veronika és Angyal Barbara tripláival két perc alatt 45-26-ra megugrott a DVTK.

Fotó: Girgász Péter / E.ON ELTE-BEAC

A különbség sokáig a 20 pontos lélektani határ alatt billegett. Végül két perccel a harmadik negyed vége előtt Kaila Charles alakította 54-34-re az állást. A játékrészt ezt követően Charles és Darcee Garbin újabb villanásai zárták, amivel 58-34-re szakadtak el Völgyi Péter tanítványai. A záró szakaszban már nem volt kérdés a győztes kiléte. Különösen úgy, hogy Darcee Garbin és Ana Tadic másfél perc alatt 63-34-re alakította az eredményt. Völgyi Péter ezt követően már úgy formálta a DVTK rotációját, hogy 26 percnél többet senki nem töltött a pályán. Ez az Euroliga főtáblás mérkőzéseire készülve kulcs lesz. A legnagyobb különbséget 71-38-nál regisztrálhattuk. A BEAC tartását dicséri, hogy nem engedte el az utolsó perceket és a szépszámú közönsége előtt 13-7-es sorozattal zárta a meccset, ezzel kialakítva a 78-51-es végeredményt.

Fotó: Girgász Péter / E.ON ELTE-BEAC

Hirdetés