Hirdetés
Archivum

Magabiztosan nyert Iglón a DVTK:

:

Hirdetés

A csütörtöki Európa Kupa vereség után Iglón javított a DVTK. A miskolci csapat a harmadik negyed hajrájában hagyta állva riválisát és végül 94-63-as gyõzelmet aratott.

Az Istanbul Üniversitesi elleni két Európa Kupa nyolcaddöntõ közé ékelõdött be a DVTK iglói fellépése. A találkozónak nagy tétje már nem volt, hiszen a négyes döntõbe egyik csapatnak sincs matematikai esélye bekerülni. Ugyanazt lehet kiemelni, mint a PINKK szombati meccse kapcsán: a MEL tabelláján a minél elõkelõbb helyezés megszerzéséhez szükség volt a gyõzelemre.

Iglóról a karácsonyi szünet óta ellentétes hírek érkeztek. Egy azonban biztos, hogy 2014-ben már Samantha Whitcomb nélkül álltak fel az eddigi találkozóikon. A DVTK Bukovszki triplájával kezdett és 4 perc játék után 10-4-nél már az Igló kért idõt. Az elsõ szakaszban sokáig 6-7 pont környékén állandósult a differencia, majd a játékrész végén behullott egy hazai tripla és ezzel 23-22-re zárkózott fel az Igló.

A második szakasz elején 26-25-nél fordítottak a hazaiak. Maikel López hamar idõt kért és ezt követõen Sverrisdottir triplájával vissza is vette a vezetést a DVTK. 32-28-nál közel 4 percig befagyott az eredményjelzõ. Ugyan a hazaiak törték meg a kosárcsendet, de a félidõ hajráját a DVTK uralta. Tobin villogott ebben a periódusban, aki 20 perc játék után már 14 pontnál és 6 lepattanónál tartott. A miskolciak a szünetben 41-33-as elõnyben voltak.

A harmadik negyed elején Jansone talált be kétszer, melybõl az egyik tripla volt. Mellette megvillant Raven is. 48-35-nél így már 13 pont volt a különbség. A hazaiak ekkor idõt kértek és több pontatlan megoldást megbüntetve 48-42-re kapaszkodtak fel egy 7-0-s szériával. Ez volt az utolsó nagy fellángolása a találkozón a szlovák együttesnek. Whitcomb és a sérült Palusna nélkül, még a montenegrói válogatott Baletic érkezésével is hiányos szerkezetû ez a csapat.

50-44 után Sverrisdottir tripláival a harmadik negyedben ismét ellépett Maikel López csapata. A harmadik etap Czank büntetõivel zárult és ekkor már 65-51-re vezetett a magyar együttes. Sverrisdottir a harmadik negyedben egymaga 13 pontot szerzett. A záró szakasz elején Bálint Réka és Vincze Viktória talált be, melyre csak egy hazai válasz érkezett. 69-53-nál eldõlni látszott a mérkõzés sorsa. Ekkor már mindkét oldalon csökkent a koncentráció és a szakvezetõk is felforgatták a csapataikat.

A negyedik negyedben kereken 4 percig nem találtak be a hazaiak. Igaz, ez idõ alatt a DVTK pontjai is mindössze Vincze ziccerével növekedtek. 71-53-ról fordultunk az utolsó 5 percbe. Jansone büntetõivel és Bukovszki duplájával 75-55-nél érte el a 20 pontot a differencia. Ezt követõen már csak a különbség volt a kérdéses. A két csapat között beállt a 20 és 30 egység közötti differencia és végül 94-63-as magyar gyõzelem született.

Eredmény

RUCON SPISSKA NOVA VES – ALUINVENT DVTK MISKOLC 94-63 (22-23, 11-18, 18-24, 12-29)

Hirdetés