Hirdetés
Archivum

Magabiztosan nyerték elsõ mérkõzésüket az amerikaiak:

:

Hirdetés

Pénteken megkezdõdött Nápolyban az amerikai válogatott részvételével zajló 4 csapatos felkészülési torna.

Az amerikaiak az elsõ mérkõzésen az olasz bajnok Famila Schióval mérték össze az erejüket. A mindössze 7 játékost felvonultató tengerentúli alakulat gyorsan magához ragadta a kezdeményezést és a szünetben már 40-28-ra vezettek az olaszok ellen. A két csapat között a harmadik negyed végére a 25 pontot is elérte a differencia, a lefújás pillanatában pedig 77-48 állt az eredményjelzõn.

Az amerikai csapatból a legeredményesebbnek a válogatottban debütáló Brittney Griner bizonyult a 15 pontjával, de Tina Charles és Swin Cash is 12-12 pontig jutott. A másik oldalon a 14 pontos Masciadri és a 10 pontos Liron Cohen próbálták a lépést tartani.

A nap másik mérkõzésén a Honti Katát felvonultató Ros Casares Valencia a házigazda GMA-Del Bò Pozzuoli gárdájával találkozott. Natalia Hejkova együttese már 10 perc után 21-13-ra vezetett. A két csapat között a szünetre még maradt ez a 10 pont környéki differencia, majd a harmadik etapban ellépett a spanyol gárda. A vége 79-54 lett. A Valencia legeredményesebbje a 24 pontot és 7 lepattanót szerzõ Ann Wauters volt. Honti Kata 5 ponttal vette ki a részét a sikerbõl.

Szombaton este 20 órától a torna döntõjében az amerikai válogatott és a Valencia találkozik. A harmadik helyért a két olasz csapat mérkõzik.

Eredmények

USA Basketball – Famila Schio 77-48
Ciudad Ros Casares Valencia – GMA-Del Bò Pozzuoli 79-54

Hirdetés