Hirdetés
Archivum

Magabiztosan verte a Fenerbahce a Gyõrt:

:

Hirdetés

Nem tudta megszorongatni a Gyõr a Fenerbahcét a nõi kosárlabda Euroliga rájátszásának elsõ mérkõzésén. A gyõriek már az elsõ negyedben 9 pontos hátrányba kerültek, az ihletett formában játszó Matovic pedig már a második szakaszban pontot tett az összecsapás végére. A Gyõr végül Lima és Hurst ponterõs játéka ellenére 93-61-es vereséget szenvedett.

Fenerbahce – HAT Agro UNI Gyõr 93-61 (27-18, 27-17, 19-14, 20-12)

Legjobb dobók:

Fenerbahce: Matovic 28, McCoughtry 16, Kublina 10
Gyõr: Hurst 17, Lima 16, Raksányi 14

Történelmi mérkõzésre készült a Gyõr, hiszen a klub fennállása elsõ Euroliga rájátszás mérkõzését vívta. Az ellenfél a Fenerbahce volt, melynek színeiben a világsztárok mellett többek között az évet még a magyar bajnoknál kezdõ Ieva Kublina is feltûnt. A törökök 6-2-vel kezdtek, de 12-12-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A Gyõrnél pályán volt Cindy Lima, akinek a jelenlétében lényegesen bátrabban támadhatott Fûzy Ákos együttese.

Sajnos azonban hiába a rutinos spanyol center, Ivana Matovicot nem lehetett megállítani, így 18-12-nél már Fûzy Ákos kért idõt. A Fenerbahce 25-16-ra meglépett az elsõ szakasz hajrájára. A játékrész Laklóth és Matovic kosárváltásával zárult. A második 10 perc elején már a 16. pontját szerezte a szerb center, a hazai elõny pedig a 14-15 pontot is elérte. Ezekben a percekben könnyedén került helyzetbe az alapszakasz mérkõzéseihez képest lényegesen magasabb hõfokon játszó Fenerbahce. A Gyõr esélyeit Hurst triplái hozták vissza, így a játékrész középére egyszámjegyûre csökkent a differencia. 37-28 után azonban 4 perc alatt egy 17-5-ös szériát produkáltak a hazaiak. Amikor Bibrzycka triplája behullott, már 54-33-ra ment a Fener.

Az elsõ 20 perc Raksányi büntetõivel zárult, így alakult ki 54-35-ös állás. Az elsõ félidõben 59%-al célzó Fenerbahce keretében Ivana Matovic már 22 pontnál járt, míg a gyõrieknél Hurst jutott 15 egységig. Az ausztrál irányító mellett Cindy Limában volt pont. Éppen az lehetett szembetûnõ, hogy a bíztató év eleji mérkõzésekhez képest egyedül Raksányi tudott még hozzátenni a támadásokhoz. Simon, Laklóth, Rasheed, Õri villanásai hiányoztak ezen az estén.

A harmadik negyed elején McCoughtry és Matovic szép megmozdulásai hozták lázba az igen mérsékelt isztambuli közönséget. A különbség 20 és 25 pont között állt be. Ebben a periódusban már mindenki pontosan tudta, hogy mi lesz a végeredmény. A gyõriek leginkább Lima megmozdulásainak örülhettek. A spanyol center motiváltan és kifejezetten jól játszott. Ha ez a formája tavaszra is megmaradt, akkor Fûzy Ákos együttese lényegesen bizakodóbban tekinthet a bajnoki rájátszásra, mint két héttel ezelõtt.

A 73-49-rõl induló negyedik negyed elején a fáradó riválisa ellen sorra harcolta ki a faultokat a hazai gárda és a különbség 81-51-nél 30 pontra hízott. A Gyõr Laklóth két triplájával és egy-egy Lima, illetve Raksányi villanással tartotta ezt a differenciát. A vége 93-61-es vereség lett. Bár titkon bíztunk a csodában és egy szorosabb mérkõzésállásban, a rájátszásban már nem kegyelmeznek a csapatok. A Fener érezte az esélyt egy fölényes gyõzelemre és élt is vele.
 

Statisztika

Hirdetés