Hirdetés
Archivum

Magabiztosan verte a nagyváradi ellenfelét a Corvinus:

:

Hirdetés

Csütörtökön a Nagyváradi Egyetem ellen folytatta szereplését a Corvinus az Európai Egyetemi Játékok nõi kosárlabda tornájának 9-12. helyért zajló körmérkõzései alkalmával. A magyar csapat 74-57-es gyõzelmet aratott.

Nagyon jól kezdett a magyar csapat. Már az elsõ percekben nagy különbség alakult ki a két gárda között és egy negyed után végül 22-10-re vezettek a corvinusos lányok. Az elsõ etap krónikájához hozzátartozik, hogy Lantos Adrienn már az összecsapás elején bokasérülést szenvedett és nem is térhetett vissza a pályára. A 22-10-rõl induló második negyedben tovább nõtt a differencia, a félidõben 46-22-es elõnyben volt a magyar csapat.

A harmadik negyed elején nagyobb lendülettel kezdett a nagyváradi együttes és 48-31-re zárkóztak fel. Mielõtt azonban nagy lett volna a baj, három magyar kosár érkezett válaszul. Ez összességében egy 14-1-es sorozat kezdetét jelentette. 62-32-nél már 30 pont volt a felek között. A harmadik negyed egy nagyváradi kosárral zárult, de így is 28 pontos elõnnyel kezdte a záró szakaszt a Corvinus. Itt már csak a különbség volt kérdéses, végül 8 pontot faragott a hátrányán a nagyváradi gárda, ezzel 74-57-es Corvinus siker született.

Eredmény

Nagyváradi Egyetem – Corvinus Egyetem 57-74

Hirdetés