Hirdetés
Magyarország

Újra nagy különbséggel múlta felül a Sopron a PEAC-ot

Sopron Basket - NKA Universitas PEAC 76-48 (22-15, 19-13, 22-15, 13-5)

Bajnokság, 19. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
Földházi T., Papp P., Frányó P. (Forrai S.)

Sopron Basket: Williams 13/3, Fegyverneky 7/3, Varga A. 6/6, Jovanovic 7/3, Határ 9. Csere: Sitku 2, Czukor 7/3, Brooks 20/6, Varga S. 5/3.

NKA Universitas PEAC: Kiss 14, Nelson 8, Marshall, Wentzel 3/3, Dudasova 9/6. Csere: Sarok 3/3, Simon 9/9, Szücs, Selcova, Brajkovic 2.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

A bajnokság 19. fordulójából pótolt összecsapáson a Sopron Basket 76-48-ra múlta felül az NKA Universitas PEAC gárdáját.

A Killik László Női Magyar Kupa szombati elődöntője után ismét összecsapott a Sopron Basket és az NKA Universitas PEAC. Ezúttal a bajnokság 19. fordulójából pótolt találkozó volt. A halasztott meccs jelentősége abban is megmutatkozott, hogy a halasztást kérő félnél – Sopron Basket –  az eredeti időponthoz képest később igazolt játékos, Stefanie Dolson nem léphetett pályára. A PEAC-nál Simon Zsófia ott lehetett a parketten. Határ Bernadett két büntetője vezette fel az összecsapást, melyre Chelsea Nelson válaszolt. Varga Alíz triplájával már a Sopron vezetett, de az első negyedben sokáig nem alakult ki nagy különbség a felek között. Ezt jól mutatja, hogy Wentzel Nóra hármasát és Kiss Virág ziccerét követően 13-10-nél még a pécsiek mentek. Az első szakasz utolsó három percében tudott váltani a Sopron. Jelena Brooks vezetésével került előnybe a címvédő. 10 perc után 22-15-re vezetett a soproni csapat. A második szakasz elején is Jelena Brooks villant meg, a triplája 25-15-re alakította az állást. Ez már egy 15-2-es futás volt. Brooks ekkor egymaga 11 pontnál járt.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

A PEAC még 27-19-re visszakapaszkodott, de Nevena Jovanovic tripláját követően 30-19-nél már pécsi időkérés állította meg a játékot. Ahogy az első negyedé, úgy a második etap végjátéka is soproni fölényt hozott. 32-22 után 7-0-val szakította le riválisát Gáspár Dávid együttese. A félidő hajrájában a pécsiek is igyekeztek szépíteni Simon Zsófia és Sarok Nikolett tripláival. 20 perc után 41-28-as állást rögzíthettünk. A soproniak hibátlan büntetőzés mellett 29-ből 13-at, a pécsiek 28-ból 12-t értékesítettek mezőnyből. A címvédő 19-13-ra vezetett a lepattanókban és mindössze öt eladott labdája volt. A két csapat szombati találkozóján a harmadik negyed hozta el a végeredményben megjelenő nagy különbséget. Ezúttal is jelentős soproni fölényt hozott ez a szakasz. Fegyverneky Zsófia triplájával indult a negyed és 8-0-val kezdett a házigazda, így 49-28-nál átlépte a 20 pontot a differencia.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Varga Alíz triplája után 56-30-nál már egy újabb 15-2-es soproni futás került a jegyzeteinkbe. Sokáig mindössze Chelsea Nelson büntetői gyarapították a pécsi pontokat. A vendégek első mezőnykosarát Nikola Dudasova triplája jelentette. Bátran vállalkoztak távolról a csapatok. Gabby Williams és Simon Zsófia is betalált, így a nagy különbség ellenére is egy pontgazdag, szórakoztató etap kerekedett. A Sopron végül Briann January nélkül is 20-23 pont környékén stabilizálta az előnyét. A 63-43-ról induló záró szakaszban nem lehetett kérdés a győztes kiléte. A csapatok négy és fél percen át nem találtak be. Nevena Jovanovic duplája törte meg a kosárcsendet, majd jött Czukor Dalma, Varga Sára és Sitku Zsuzsanna. Ez a 11-0-s hazai széria pedig 74-43-ra alakította az eredményt, azaz a 30 pontot is átlépte a különbség. Az utolsó három percben Kiss Virág és Simon Zsófia volt eredményes pécsi oldalon. A végeredményt pedig Varga Sára duplája alakította ki.

Hirdetés